Huis
Tuin
Video

Niet doen! Zo smerig is het om je telefoon te gebruiken op de wc

Lees jij toevallig dit artikel vanaf het toilet? Dan ben je echt niet de enige. Maar hoe verleidelijk het ook is, toch kun je het maar beter niet doen. Want het is echt behoorlijk smerig. We zijn benieuwd of je het nog steeds doet na het lezen van dit artikel...

In Nederland gebruikt gemiddeld 70% de mobiele telefoon op het toilet. Van deze mensen is 51% best nuttig bezig, deze mensen lezen of beantwoorden e-mails. 46% zit gewoon lekker de sociale media te bekijken. Wel 24% van deze mensen voert telefoongesprekken vanaf het toilet, vandaar die rare geluiden! 

Toilet bacteriën vs telefoon bacteriën

We weten ondertussen ook allemaal dat het toilet niet de schoonste plek is in huis. Het toilet is een paradijs voor bacteriën en elke keer dat jij de wc doorspoelt komen er weer nieuwe bacteriën vrij. Hoe meer je doorspoelt, hoe meer bacteriën er rond zwerven in de ruimte.

Niet alleen het toilet is een perfecte plek voor bacteriën, maar je telefoon wemelt er ook van. Wist je dat er op je telefoon tien keer meer bacteriën zitten dan op je toiletbril? Dan gaan we nu naar de optelsom van al deze bacteriën samen. Al die bacteriën die jij nog extra meeneemt naar het toilet komen daar ook weer te zitten. Oftewel, hier wil je helemaal niet over nadenken eigenlijk. Moet je nagaan waar die bacteriën van je telefoon weer terecht komen.

Dineren op het toilet

De Amerikaanse professor Kelly Reynold concludeert hieruit dat je telefoon meenemen naar de wc niet hygiënisch is. Door te veel bacteriën kun je uiteindelijk ziek worden. Ze maakt zelf de vergelijking met dineren op het toilet. Dat wil je ook niet. Hou dus het toilet en je telefoon beide zo schoon mogelijk en vermijd het gebruiken van je telefoon op het toilet.

Tip!

Maak regelmatig je telefoon schoon. Doe dit met een brillendoekje of een speciale alcoholvrije spray voor elektronica. Gebruik geen water of alcohol bij het schoonmaken van je telefoon, hiermee beschadig je de telefoon en dat wil je natuurlijk niet.

Fotocredits
Headerfoto: Etsy

Bron
Kelly Reynolds 

Tekst
Annemiek Lenting

ID: 3350

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven