Huis
Tuin
Video

Deze dingen mag je nooit in de magnetron doen

De magnetron is handig voor het opwarmen van restjes en het maken van popcorn. Maar voor sommige andere dingen is de magnetron alles behalve een goed idee. Dit is wat je niet in de magnetron mag doen.

Water

Als je water in de magnetron doet komt het er vaak gloeiend heet uit. Als je water in een waterkoker kookt ontstaan er namelijk belletjes die het water een beetje afkoelen. In de magnetron gebeurt dit niet. Superheet dus!

Ei

Als je geen zin hebt om je magnetron een schoonmaakbeurt te geven, kun je beter geen ei in de magnetron doen. Er komt namelijk zoveel druk op het ei te staan dat ‘ie kan ontploffen.

Aluminiumfolie

Het dondert en het bliksemt... als je aluminiumfolie in de magnetron doet. Aluminiumfolie in de magnetron zorgt voor enge geluiden en flitsende vonken als je ‘m aanzet. Dat kun je beter niet doen dus!

Rode peper

De peper overleeft de magnetron wel. Je ogen en keel zijn er alleen minder blij mee wanneer je het deurtje open doet. Dit gaat namelijk branden, au!

Bladerdeeg

Bladerdeeg heb je het liefst lekker luchtig met een knapperige buitenkant. Maar in de magnetron krijg je dit heerlijke effect echt niet. De buitenkant wordt zo namelijk slap en de binnenkant superheet.

Papier

Ook papier kun je beter niet in de magnetron stoppen. Papier kan in de magnetron namelijk heel makkelijk vlam vatten.

Is je magnetron toe aan een schoonmaak?

Zo ben je in vijf minuten klaar.

Fotocredits
Headerfoto: Jessica Lewis - Unsplash

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4272

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven