Huis
Tuin
Video

Deze 4 dingen mag je niet vergeten tijdens de herfstschoonmaak!

Tijdens de herfst willen we het liefst op bank zitten, onder een dekentje en met een kop thee (of warme chocolademelk). Toch wordt het tijd om de grote herfstschoonmaak te doen. En wees eerlijk, je kunt beter relaxen als je in een schoon huis zit! Dus kom van die bank en aan de slag!

1. Ontdooi de vriezer

Wanneer je milieubewust wilt leven, is dit een hele belangrijke. Zorg dat je eens per jaar je vriezer ontdooit om je energierekening stabiel te houden. Wanneer er opgehoopt ijs in je vriezer vastzit, heeft het apparaat meer moeite met het koelen van de inhoud. Hierdoor verbruikt ‘ie dus meer energie. Het makkelijkste is om dit te doen op een koude dag (het liefst als het vriest), zodat je etenswaren minder snel ontdooien. Nog makkelijker is om dit te doen wanneer je vriezer lekker leeg is, zodat je weinig producten hoeft te verplaatsen.

2. Maak de buitentegels schoon

De tegels in de tuin kunnen door vorst makkelijk beschadigen. Zorg dat je ze nu goed reinigt, met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. Zorg dat al het onkruid verwijderd is en check de tegels op scheurtjes. Door vorst kunnen deze beschadigingen verergeren, dus je hebt nu nog even de tijd om dit te repareren. Door je tegels schoon te maken voorkom je direct mosvorming op de tegels, wat vaak ontstaat door de natte en koude periode van de herfst. Een schone ondergrond is minder vatbaar voor de groei van mos en daardoor de komst van vlekken in je tegels.

3. Was de ramen

Je kunt je ramen het beste op een koele, bewolkte dag wassen in plaats van in de volle zon in de zomerperiode. De reden hiervoor is dat de zon de ramen opwarmt, waardoor je schoonmaakmiddel sneller verdampt. Hierdoor kunnen lelijke strepen op je ramen vormen, die je juist niet wilt! Je kunt daarom beter de ramen een goede schoonmaakbeurt geven wanneer het wat koeler is buiten, zoals in de herfst en de lente.

4. Klop vloerkleden uit

Wanneer heb je voor het laatst je vloerkleden uitgeklopt? Vloerkleden staan natuurlijk ontzettend gezellig in je huis, maar zijn een magneet voor stof, haren en kruimeltjes. Je kunt ze natuurlijk wekelijks stofzuigen, maar eens in de zoveel tijd mag je ze ook wel eens uitkloppen. Leg ze buiten over een reling of stoel en klop ze stevig uit. Je kunt ze hier nog even laten hangen, zodat ze goed kunnen luchten. Daarna nog een keer met de stofzuiger eroverheen en je bent helemaal klaar!

Fotocredits:

Headerfoto: Jarmoluk - Pixabay

Esmée Duindam
ID: 9291

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven