Huis
Tuin
Video

3 dingen die je niet moet vergeten tijdens het schoonmaken van je prullenbak

Zo, je afval is meegenomen door de vuilnisman. Opgeruimd staat netjes zou je denken. Maar toch blijven er nog restjes achter in je prullenbak. Vergeet daarom de volgende 3 dingen niet bij het schoonmaken van je prullenbak.

1. De vuilnisemmer

Je stopt altijd een vuilniszak in de emmer, maar die zak kan natuurlijk gaan lekken en er kunnen allerlei resten achter gaan zitten. Dit zorgt ervoor dat je emmer een waar broeinest voor bacteriën is. Maak ‘m daarom minimaal één keer per week schoon. Klaar met schoonmaken? Was dan even goed je handen zodat de bacteriën niet op jou verder leven.

2. De buitenkant

Ook belangrijk: de buitenkant van de vuilnisbak. Vergeet je dit, dan zullen bacteriën zich hier lekker gaan ophopen. Maak de vuilnisbak schoon met bleekmiddel zodat de bacteriën doodgaan. En vergeet ook de deksel niet! Die raak je continu aan met je vieze handen waar je daarvoor nog afval mee hebt vastgehouden. Even met een doekje eroverheen dus.

3. De bodem van de vuilnisemmer

De bodem van de vuilnisemmer is dé plek waar alle nattigheid van het afval samenkomt. Zit er een gaatje in de vuilniszak, dan gaat het water zich verspreiden over de vuilnisbak en de vloer. Dat wil je natuurlijk niet hebben! Gelukkig is het te voorkomen, door een krant onderin de vuilnisemmer te leggen. Die neemt eventueel lekvocht of condens op. Vervang de krant wel elke keer als je de prullenbak gaat verschonen, anders kan het behoorlijk gaan stinken! 

Bekijk ook:

Fotocredits
Headerfoto: Charlesdeluvio -Unsplash

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3737

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven