Huis
Tuin
Video

Hier moet je allemaal op letten wanneer je een stofzuiger koopt

Wanneer je een nieuwe stofzuiger nodig hebt, kun je niet zomaar elke willekeurige stofzuiger kopen. Er zijn een aantal factoren waar je op moet letten! Voorkom een miskoop en lees hier de tips!

1. Vloer en materiaal

De eerste vraag die je jezelf moet stellen, is wat je gaat stofzuigen. Wat voor vloer heb je? Is je hele huis bekleed in vloerbedekking of heb je een houten vloer? Niet elke stofzuiger werkt namelijk geweldig op vloerbedekking én hout. De ene stofzuiger werkt beter op tapijt en vloerkleden, terwijl de andere stofzuiger beter werkt op houten en gladde oppervlakken. In kleine ruimtes heb je geen stofzuiger zonder stofzak met turbovermogen nodig. Het is dan juist belangrijk dat je stofzuiger wendbaar is, dus bijvoorbeeld met grote wielen of zonder snoer.

2. Je huisgenoten

Leef je met veel mensen in huis of heb je huisdieren? Dan moet je vooral kijken naar de zuigkracht van de stofzuiger. Let bijvoorbeeld op de reinigingsklasse per materiaal en of de stofzuiger beschikt over verschillende zuigmonden. Zit je kat gezellig met jou op de bank? Kijk dan of de nieuwe stofzuiger beschikt over een zuigmond voor meubels.

Een stofzuiger met stofzak is vaak het handigst voor mensen met een allergie voor huisstof. Dit is namelijk het meest hygiënisch en houdt het meest vuil vast. Daarnaast zorgt het ervoor dat zelfs de fijnste dierenhaartjes niet in de buurt van de motor van de stofzuiger komen.

Ben je slecht ter been of heb je weinig tijd voor het huishouden? Dan is de steelstofzuiger of de innovatieve robotstofzuiger een uitkomst! De steelstofzuiger kun je makkelijk bedienen en reinigt je huis net zo snel als jij er een rondje doorheen loopt. De robotstofzuiger reinigt helemaal zelf je vloeren op een vast schema, waardoor het dus nooit vergeten wordt. Hier hoef jij niet eens moeite voor te doen!

3. Energieverbruik

Sinds 2014 moeten alle stofzuigers voorzien zijn van een energielabel die gaat van A tot G. Wil je de meest zuinige stofzuiger, dan kun je het beste kiezen voor een stofzuiger in de A of B-klasse. Maak je overigens niet druk over de zuig- of reinigingskracht, want een stofzuiger in de A-klasse kan net zo krachtig zuigen als eentje uit de G-klasse!

Fotocredits:

Headerfoto: kropekk_pl - Pixabay

Esmée Duindam
ID: 9394

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven