Huis
Tuin
Video

Nieuwe wasmachine kopen? Hier moet je op letten

Is jouw wasmachine aan zijn eind en ben je toe aan een nieuwe? Tegenwoordig is de keuze reuze en dat maakt het niet makkelijker op. No worries, wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet!

Verschillende types

De eerste keuze die je moet maken bij het kopen van een wasmachine is gebaseerd op welk type voor jou het meest geschikt is. Er zijn namelijk drie verschillende types, de voorladers, bovenladers en was-droogcombinaties.

Een voorlader is de bekendste wasmachine die we kennen, het deurtje van dit type zit namelijk aan de voorkant, zo kun je ook nog een droger boven je wasmachine kwijt. Het deurtje van de bovenlader – je raadt het al – zit aan de bovenkant, dit is handig als je niet zo makkelijk kunt bukken. Met een was-droogcombinatie kun je zowel wassen als drogen, ook handig!

Vullen maar!

De capaciteit van je wasmachine is belangrijk, de meeste wasmachines hebben een trommelinhoud van 8 kg maar tegenwoordig kun je ook wasmachines kopen met maar liefst 12 kg trommelinhoud. Je zult denken, hoe meer, hoe beter, maar niets is minder waar. Een wasmachine is namelijk het meest energiezuinig als hij vol zit. Kies dus een wasmachine die bij je huishouden past! Hieronder vind je een lijstje met richtlijnen.

  • 1-2 personen: een trommelinhoud van 5-6 kg
  • 3-4 personen: een trommelinhoud van 6-8 kg
  • 5 personen of meer: een trommelinhoud van 10 kg of meer

Energie

Ook belangrijk: hoe zuinig wil je dat je wasmachine is? Het is slim om een energiezuinige wasmachine te kopen, zo bespaar je per maand kosten op water en stroom! De meeste wasmachine’s hebben een A of A+ energielabel, wat prima is! Wil je écht zuinig wassen? Kies dan een wasmachine met energielabel A+++.

Functionaliteit

Volgens ons zijn bovenstaande tips de belangrijkste, maar tegenwoordig hebben wasmachines steeds meer handige en leuke foefjes. Je hebt bijvoorbeeld wasmachines die stil draaien, een timer hebben of een waterslot. Wil je echt met de tijd mee gaan? Kies er dan eentje met een extra deurtje, zo kun je later nog was toevoegen als je een verloren onderbroek vindt!

Hee ennuh... weet jij wel hoe vaak we gemiddeld de was doen? Dat lees je hier!

Fotocredits
Headerfoto: Gratisography - Pexels

Tekst
Lobke Taal

ID: 4262

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven