Huis
Tuin
Video

Met deze tips hoef je nooit meer te strijken

Er zullen weinig mensen zijn die strijken als hobby hebben. Wat een rotklus! Maar gelukkig kunnen we het je wat makkelijker maken met deze vijf tips!

Een warme douche

Heb je geen tijd om te strijken omdat je ook al zo veel tijd kwijt bent aan het douchen? Dan heb je nu een mooi excuus om lekker lang te douchen. Hang je gekreukte kledingstuk aan een hanger in de badkamer en stap daarna zelf onder een lange, warme douche. De stoom die van de douche komt zal je kleding ontkreuken. Zo sla je toch mooi twee vliegen in één klap!

In de droger

Deze tip is niet nieuw, maar hij werkt nog steeds: gooi je kleding met wat ijsklontjes in de droger en de kreuken verdwijnen als sneeuw voor de zon. Heb je even geen ijsklontjes in huis? Geen paniek! We vertelden je eerder al waarom je een droge handdoek in droger moet doen, maar in dit geval moet je er een natte handdoek bij doen. Daar komt, door de warmte, stoom vanaf waardoor de kreukels verdwijnen. Je kunt het kledingstuk ook een beetje nat spuiten voordat je hem in de droger doet. Dit heeft hetzelfde effect. 

Effie

Dit is een dure, maar wel een goede oplossing. Voor zo’n €780 heb je namelijk een Effie: een soort kast die tot wel 12 kledingstukken tegelijk voor je strijkt. Je hangt de kledingstukken aan de verstelbare hangers, doet water en eventueel een geurtje in het bakje en Effie doet de rest. Je kunt op je mobiel bijhouden wanneer het klaar is. En dat is snel. Effie kan al binnen drie minuten klaar zijn.

Hete lucht

Nu komen we toch weer bij stomen. Deze manier vereist alleen geen droger of lange douchebeurt. Het enige wat je moet doen is je kledingstuk een beetje vochtig spuiten en het daarna drogen met een föhn. Als je last hebt van kleine kreuken kun je je kledingstuk ook boven de waterkoker hanger als je een lekker kopje thee zet.

In ruil voor een zakcentje

Heb je nog een tiener in huis lopen die altijd verlegen zit om een extra zakcentje? ‘Huur’ deze dan eens in voor het strijken (mits ze oud en wijs genoeg zijn om om te gaan met een strijkijzer natuurlijk!). Zo verdienen zij een extra zakcentje, en kan jij relaxen op de bank terwijl je kleding gestreken wordt. 

Een goed begin is het halve werk

Wist je dat je ook kreukvrij kunt wassen? Met deze simpele stappen kun je voorkomen dat er kreuken in je kleding komen na het wassen. Dan ben je meteen al klaar! 

Fotocredits
Headerfoto: Filip Mroz - Unsplash

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4039

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven