Huis
Tuin
Video

Om deze reden zie je vanaf deze week weer extra veel spinnen

Gruwel je van spinnen? Dan wensen we je sterkte de komende weken. Want de herfst -dé spinnentijd van het jaar- is weer aangebroken. Je zal vanaf deze week extra veel spinnen rond én in huis tegenkomen. En daar is een logische verklaring voor.

Mannetjesspinnen kruipen begin oktober massaal uit alle hoeken en gaten met maar één missie: vrouwtjesspinnen zoeken. Ze zijn namelijk inmiddels volwassen geworden en willen zich nu -net als andere insecten- voortplanten in deze periode. Daarom lokken de vrouwtjesspinnen de (meestal) grotere mannetjesspinnen uit hun donkere schuilplekken. De vrouwtjes lokken ze in hun web door middel van een feromonen spoor. 

Niks aan de hand

Natuurlijk is dit niet zo fijn als je bang bent voor spinnen, want je zal ze heel veel tegenkomen de komende tijd. Maar gelukkig heb je echt niks te vrezen en zullen ze jou echt niet bijten volgens spinnenexpert Koen van Keer. “Spinnen zullen nooit uit zichzelf naar je toekomen. Ze hebben een zeer verfijnde smaak en mensen vinden ze niet lekker”, aldus Van Keer aan de online redactie van Het Nieuwsblad.

Spinnen wegjagen

Ben je evengoed bang van deze kleine (of soms best wel grote) kriebelbeestjes en wil je ze toch liever zo snel mogelijk uit huis hebben? Dan hebben we nog wel wat tips voor je. Je kunt ze beter niet doodmaken (en wel hierom), maar vangen en vrijlaten. Raak je ze liever niet aan? Dan heb je misschien wel belang bij deze handige gadget. Heb je liever dat ze helemaal niet in je buurt komen? Dan kun je ze het beste verjagen met deze plant.

Marjolein Sintenie
ID: 9320

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven