Huis
Tuin
Video

Onderzoek wijst uit dat als je kat groter was hij je waarschijnlijk zou vermoorden

Denk je dat jouw kat zo’n lief, knuffelachtig beestje is? Niets is minder waar. Uit onderzoek van de Universiteit van Edinburgh in Schotland blijkt dat katten bijna dezelfde persoonlijkheid hebben als leeuwen en dus best agressief kunnen zijn.

Het onderzoek

Om te beginnen vergeleken de onderzoekers de persoonlijkheden van huiskatten met vier verschillende wilde katten. En om ze beter te begrijpen keken ze naar 5 persoonlijkheidskenmerken van mensen: namelijk extraversie, servicegerichtheid, zorgvuldigheid, emotionele stabiliteit en openheid. Wat bleek? Huiskatten hebben veel dezelfde kenmerken zoals bijvoorbeeld Afrikaanse leeuwen.

Zo kunnen katten soms best angstig, verlegen, prikkelbaar en agressief zijn tegenover mensen en tegenover elkaar. Volgens Max Wachtel, een psycholoog uit Denver zijn dat allemaal kenmerken die je ziet in kleine, schattige huiskatten, maar óók in leeuwen. Volgens hem zou je kat overwegen je te vermoorden als hij groter zou zijn. 

Geen kattenfan? Dit is waarom ze dan juist bij jou op schoot komen zitten
Huishouden

Onvoorspelbaar gedrag

Maar het is niet allemaal slecht nieuws. Leeuwen zijn net als huiskatten ook speels, prikkelbaar en kunnen hilarisch zijn. Ze zijn gewoon niet heel erg voorspelbaar. Het ene moment geniet je kat er heel erg van als je hem op z’n buik krabt en het volgende moment zal hij je bijten om je te laten stoppen. 

Leer je kat kennen!

Natuurlijk heeft wel elke kat zijn eigen persoonlijkheid en volgens Wachtel is het belangrijk om goed te weten welke die zijn. Wel blijven er overeenkomsten en moeten we zeker niet vergeten dat die harige, knuffelige katten die wij in huis hebben lopen ook gewoon kleine roofdieren zijn.

Bron

USA Today

Alieke van Rijn
ID: 9527

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven