Huis
Tuin
Video

Volgens onderzoek geeft schoonmaken ons net zoveel adrenaline als een work-out

Heb je soms ook geen zin om het huis weer helemaal schoon te maken? Begrijpelijk! Het is misschien dan niet het leukste klusje, maar volgens onderzoek blijkt dat je hiermee net zoveel adrenaline krijgt dan wanneer je een zware workout hebt gedaan! Goede reden om er dan toch maar aan te beginnen toch?

Het onderzoek

Het onderzoek werd uitgevoerd door onderzoeksbureau Ipsos in opdracht van Mr.Clean, een merk van schoonmaakproducten. Ze onderzochten onder verschillende deelnemers hoe het lichaam nou reageert als je schoonmaakt. Wat bleek? Ons lichaam reageert op dezelfde manier op schoonmaken als wanneer je naar een sportwedstrijd kijkt of wanneer je zelf een work-out doet!

Tijdens het onderzoek kregen alle deelnemers een schoonmaakklusje en werd er gekeken naar de hartslag en de reactie van de huid. Zo konden de onderzoekers zien dat deelnemers te maken kregen met emotioneel enthousiasme en opwinding. Hieruit kun je dus zeggen dat je wel degelijk een adrenalinestoot van schoonmaken krijgt! 

7 handige opruimtips voor beginners
Huishouden

Andere voordelen

Naast de adrenalinestoot zagen de onderzoekers ook andere positieve bijwerkingen. Zo beweerden alle deelnemers dat ze er rustig van werden en dat het voelde alsof ze controle hadden over de omgeving. Daarnaast gaf het veel deelnemers een gevoel van voldoening en het maakte hen meer vastberaden, geïnspireerd en trots! 

Dus ben je op zoek naar een activiteit waar je hart wat sneller van gaat kloppen? Pak dan de dweil en een emmer en ga het huis eens even flink boenen. Niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor je huisgenoten!

Fotocredits

Headerfoto: Pixabay - Pascal Helmer

Alieke van Rijn
ID: 10010

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven