Huis
Tuin
Video

Vieze oordopjes? Zó maak je ze schoon!

Hoe schoon zijn jouw oordopjes eigenlijk? Grote kans dat ze wel een schoonmaakbeurt kunnen gebruiken, wij weten hoe!

Oorsmeer, stof en bacteriën

Ondanks dat het er gewoon heel smerig uitziet, is het ook nog eens niet zo goed voor je oren. Niet alleen oorsmeer, maar ook stof en bacteriën verzamelen zich in je oortjes. Denk maar eens aan alle plekken waar je oortjes laat slingeren, in je tas bijvoorbeeld. Kortom: het is tijd om je oordopjes door de grote schoonmaak heen te halen. Let’s go!

Stap 1
Koppel je oortjes los van je telefoon. Logisch, maar laten we het voor de zekerheid maar even zeggen. Je telefoon houdt niet zo van water, alcohol en viezigheid. 

Stap 2
Verwijder eerst het grove, zichtbare vuil dat in de oortjes zit. Dit doe je met een oude tandenborstel of bijvoorbeeld met een tandenstoker. Zorg dat je de oortjes naar beneden houdt terwijl je het vuil verwijdert, je wilt natuurlijk niet dat het vuil in de speakers valt! 

Stap 3
Haal bij de drogist een flesje 70% alcohol en doe een beetje van deze veel te sterke cocktail op een stukje keukenpapier. Wrijf hiermee zachtjes over het oortje, maak het papier niet te nat, je oordopjes zijn waarschijnlijk niet waterbestendig. 

Stap 4
Het draad van je oortjes kan wel een doekje gebruiken, ze krijgen genoeg make-up en zweet te verduren! Maak ook het draad schoon met een keukenpapiertje met alcohol. 

Stap 5
Laat de oortjes goed drogen, dan kun je ze daarna weer met een gerust hart gebruiken! 

Fotocredits
Headerfoto: Patrik Michalicka - Unsplash

Lobke Taal
ID: 7962

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven