Huis
Tuin
Video

7 groentes die je heel makkelijk keer op keer opnieuw kunt laten groeien

Het klinkt misschien gek, maar er zijn een aantal groentes die je heel makkelijk opnieuw kunt laten groeien en dus een tweede leven kunt geven. Dit is natuurlijk fijn voor de portemonnee en ook nog eens duurzaam. Wij vertellen je hoe dat moet en geven je wat voorbeelden.

1. Knoflook

Als je een knoflook een poosje laat liggen, gaan ze spruiten. Omdat de teentjes hierdoor hun smaak verliezen, zullen veel mensen de knoflook nu weggooien. Maar dat is eigenlijk best zonde, want je kunt namelijk de groene stengels ook door je eten doen! Deze stengels hebben een lichte knoflooksmaak en kunnen dus prima dienen als smaakmaker. Daarnaast kun je ook een hele nieuwe knoflookbol kweken door een teentje in wat potgrond te doen.

2. Sla

Snijdt het kontje van de sla eraf en zet het in een bakje met water. Ververs het water regelmatig en stop de sla na een paar weken in de grond. Na een tijdje zal er een nieuwe krop ontstaan! 

3. Gember

Om een gember te kweken heb je alleen een pot met grond nodig. Plant de gember in de grond en zet de pot binnen op een zonnige plek. Wel is het belangrijk om een stukje gember met knobbeltjes uit te kiezen. Hoe je dit verder stap voor stap aanpakt lees je hier

4. Champignons

Net als de gember hoef je de champignon ook niet eerst in water te zetten. Snijd het steeltje van een champignon af en stop het in een laagje natte grond. Extra tip: Meng de grond met koffiedik, zo groeien de champignons sneller!

5. Basilicum

Wil je langer plezier hebben van je basilicumplantje? Stop dan wat takjes met basilicumblaadjes in een glaasje water en wacht totdat de wortels een paar centimeter lang zijn. Stop ze dan in een pot met grond en dan is het alleen nog maar een kwestie van wachten!

6. Bosui

De bosui is heel gemakkelijk om nog een keer te kweken, je hoeft het kontje van de bosui (dat gedeelte dat je normaal gesproken weggooit) namelijk alleen maar in een glaasje water leggen en na 2 weken heb je een nieuwe bosui! Hier leggen we nog beter uit hoe je dit het beste kunt doen. 

7. Prei

De prei lijkt heel erg op de bos ui, alleen moet de prei uiteindelijk nog wel in de grond. Snijd het kontje van de prei ruim af en zet het in een laagje water. Vergeet niet geregeld het water te verversen. Als de wortels sterk genoeg zijn, kan je de prei in de grond planten en zo groeit de prei weer aan tot een volledige prei. 

Photocredits

Headerfoto: Engin Akyurt – Pexels
Foto 1: The café sucrefarine
Foto 2: Tuin en Balkon

Bron: Sante

Alieke van Rijn
ID: 9186

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven