Huis
Tuin
Video

Dit mag je nooit doen met opengemaakte conservenblikken

Eten uit blik is ideaal; het is makkelijk en gaat lang mee. Maar het gebeurt geregeld dat er te veel voor je in zit en dat je eten overhoudt. Wat te doen? Bewaren natuurlijk! Maar niet in de koelkast...

Nadat je een blik eten hebt opengemaakt, mag je deze namelijk nooit in de koelkast bewaren. Dit kan er namelijk voor zorgen dat er tin in je eten komt, en dat wil je natuurlijk niet.

Blikvergiftiging

Als je het blik voedsel openmaakt, komt er zuurstof bij. Dit in combinatie met de kou van de koelkast versnelt de oxidatie waardoor er tin in het eten kan komen, wat je dan weer binnen kunt krijgen. Dit gebeurt vooral bij zure producten zoals tomatensaus en fruit in sap. Als je te veel tin binnenkrijgt kun je flinke maagklachten krijgen, en dat wil je natuurlijk niet!

Voorkomen

Als je een blik niet helemaal hebt leeggemaakt en de rest wilt bewaren, kun je het overscheppen in een plastic bakje of ziplock bag. Dit kun je wel veilig in de koelkast zetten. In dat geval is er niks aan de hand! 

Er is nog een product dat je waarschijnlijk niet goed bewaart; melk! Zo bewaar je het wél goed. 

Fotocredits
Headerfoto: Congy Yuan - Unsplash

Tekst
Julia van Rijn

Bron: Libelle

ID: 4563

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven