Huis
Tuin
Video

Huisdieren? Dit is waarom je moet opletten met antivries

Antivries is natuurlijk een superhandig middeltje, maar ondertussen kan het ook gevaarlijk zijn omdat het vol zit met chemicaliën. Het is dan ook niet zo gek dat dit heel gevaarlijk is voor je huisdieren. Zeker met honden en katten in huis moet je oppassen met antivries.

Zoet, maar giftig

Antivries bevat het stofje ethyleenglycol en dit smaak heel zoet. Honden en katten likken het daarom ook zo op. Maar dit is heel gevaarlijk! Het stofje wordt namelijk in de darmen afgebroken en het stofje wat dan vrijkomt is erg giftig! Er is helemaal niet veel antivries nodig om levensbedreigend te zijn voor je huisdier. Voor honden van 25 kg is ongeveer een half bierglas en voor katten is een halve eetlepel al levensbedreigend. 

De eerste verschijnselen

De eerste verschijnselen van de antivries verschijnen een half uur tot 12 uur na het oplikken ervan. Deze verschijnselen zijn braken, een dronkemansgang en veel drinken en plassen. Als je deze verschijnselen opmerkt is het belangrijk om zo snel mogelijk naar de dierenarts te gaan. Meer informatie en latere verschijnselen kun je lezen op deze website.

Ruim de antivries daarom goed op en knoei vooral niet!

Zijn je autoruiten bevroren en moet je echt weg?

Zo zijn je ruiten snel ijsvrij en kan je veilig de weg op.

Fotocredits
Headerfoto: Beth Ireland - Unsplash

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4179

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven