Huis
Tuin
Video

Marja Middeldorp geeft raad: zo maak je je oven en magnetron schoon

De oven en magnetron schoonmaken is zeker een van de vervelendste klusjes in het huishouden. Je komt overal maar lastig bij en de vlekken zijn moeilijk te verwijderen. Om dit karweitje makkelijker te maken, heeft Marja Middeldorp van AD Wonen een aantal tips.

Volgens Marja moet je de verschillende apparaten op verschillende manieren schoonmaken. Ze maakt onderscheid tussen de magnetron en de oven of combimagnetron.

Oven en combimagnetron schoonmaken

Maak eerst de oven leeg, maar laat het rooster in het midden zitten. Verwarm vervolgens de oven op de hoogste stand. Zet dan onderin een schaal met kokend water. Doe voorzichtig, want het is heet. Op het rooster zet je een kleinere schaal met ammonia. Doe de oven dan uit en laat het even staan.

Je kunt de oven zo best een uurtje of langer laten staan. Als je hem dan weer opent, zal het water en de ammonia verdampt zijn. Het vet is dan losgekomen en je kunt het zo wegvegen met een keukenpapiertje. Vervolgens kun je er nog even met een nat doekje doorheen gaan en hij is weer als nieuw!

De magnetron schoonmaken

De magnetron heeft vaak ander vuil dan de oven en vergt dus een andere schoonmaaktechniek. Zet hiervoor een rond schaaltje met kokend water en een gesneden citroen in de magnetron. Zet hem vervolgens 10 minuten op vol vermogen aan. Daarna kun je de magnetron zo schoonvegen met een keukenpapiertje.

Waarschuwing

Bovenstaande manieren van schoonmaken zijn het vriendelijkst en makkelijkst. We kunnen echter begrijpen dat je graag schoonmaakmiddel wil gebruiken. Maar pas hiermee op! Door schuurmiddel gaat je oven minder goed werken omdat het beschermlaagje wordt aangetast. Hierdoor warmt je oven volgens Marja minder goed op.

Wij delen wekelijks een tip van Marja. Wil je meer advies, ga dan naar haar website.  

Julia van Rijn
ID: 8689

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven