Huis
Tuin
Video

Met deze handige tips is je oven razendsnel schoon

Is je oven na al die taarten en ovenschotels toe aan een schoonmaakbeurt? Dankzij deze handige tips hoef je niet uren te schrobben en is je oven snel weer schoon.

Voordat je aan de slag gaat, is het handig om allereerst de losse kruimels en andere etensresten alvast op te zuigen met een kruimeldief. Zo maak je het jezelf al een beetje makkelijker. Het echte schrobwerk voorkom je door een van deze tips op te volgen:

Pak een citroen

Snijd een citroen in schijfjes en leg deze in een ovenvast schaalje. Dit zet je zo'n tien minuten in een oven van 200 graden Celsius. Door de warmte zal het sap verdampen en zo het vet losweken. Nu kun je met een microvezeldoekje gemakkelijk de wanden schoonmaken!

Soda

Een andere manier om je oven weer blinkend te krijgen, is door een papje te maken met soda. Verwarm je oven allereerst voor op 220 - 250 graden Celsius. Vul vervolgens een ovenvaste schaal met een mengsel van water en soda en zet dit in de oven. Laat het een half uur intrekken. Zodra de oven een beetje afgekoeld is, kun je met een doekje of sponsje de wanden schoonvegen.

Aluminiumfolie

Voorkomen is beter dan genezen. Geen zin in om maandelijks te schrobben? Bekleed de wanden met aluminumfolie. Zodra het folie vies is, kun je het weer vervangen voor een nieuw stuk.

Let op: gebruik nooit aluminiumfolie in een combimagnetron!

Meer handige schoonmaaktips:

Fotocredits
Headerfoto: Camylla Batani - Unsplash

Tekst
Lotte Wullems

ID: 3702

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven