Huis
Tuin
Video

Overrijpe avocado? Gooi ‘m niet weg! Dit kun je er nog mee doen...

Dagen duurt het, en nog steeds is de avocado die je kocht niet eetrijp. En dan… opeens is 'ie al bruin! Maar dat de avocado bruin is geworden, betekent nog niet dat je hem moet weggooien. Er zijn genoeg dingen die je er nog mee kunt doen.

1. Theeleuten

De pit in de avocado is het meest voedzame deel van de vrucht. Wie had dat gedacht? Je kan hier prima een gezond theetje van trekken. Hak de steen voorzichtig in stukken met een scherp mes, leg het in een theezeefje en giet er kokend water overheen. Vind je de smaak te bitter, voeg dan een beetje honing toe aan je kopje.

2. Tuinieren

We hoeven je niet te vertellen hoeveel voedingsstoffen er in een avocado zitten. Dat is niet alleen goed voor jou, maar ook voor de plantjes. Gooi de bruine avocado dus zeker niet in de prullenbak, maar schep het vruchtvlees eruit en voeg het toe aan je composthoop.

3. Maskertjes

Je kan de bruine avocado ook gebruiken om jezelf eens een goede wellness-behandeling te geven. Leg bijvoorbeeld plakjes van het vruchtvlees twintig minuten op je gezicht. Je huid zal daarna heerlijk zacht aanvoelen. Of plet het vruchtvlees en voeg een theelepel olijfolie toe. Voila: je eigen verzachtende haarmasker. Verdeel het goed over je haar, en spoel het na een aantal minuten uit.

Heb jij de smaak te pakken? Zó maak je van je badkamer een spa.  

Fotocredits
Headerfoto: Daniel Apodaca – Unsplash

Bron: Nieuwsblad

Christa Koeyvoets
ID: 7911

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven