Huis
Tuin
Video

Stop met boenen: zo krijg je de pannendragers van het fornuis weer superschoon

Hoe hard je ook boent, die pannendragers krijg je maar niet schoon. Wat nou als we je vertellen dat ze weer superschoon worden, zonder dat je zelf écht wat hoeft te doen?!

Bij deze truc hoef je bijna niets te doen, behalve wachten. Hoe goed klinkt dat?! Een stuk beter dan spierpijn van het boenen. Het enige wat je hier voor nodig hebt zijn ziplock zakjes en een fles ammoniak.

Blinkend schoon

Doe de pannendragers in de zakjes en doe er een scheutje ammoniak bij. Je hoeft ze niet helemaal onder te dompelen in de ammoniak. De dampen van de ammoniak doen al het werk! Laat de pannendragers een nacht weken in de zakjes. Het best is om de zakjes buiten of in de schuur te leggen. De geur van ammoniak is alles behalve fijn, en als de zakjes niet goed dicht zitten kunnen ze gaan lekken.  Spoel ze na een nachtje weken af onder de kraan en een simpel doekje is voldoende om de rest van de viezigheid weg te halen.

Is het hele fornuis toe aan een schoonmaak? Zo krijg je je fornuis weer blinkend schoon!

Fotocredits
Headerfoto: Pixabay

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4217

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven