Huis
Tuin
Video

Dit is waarom je champagne nooit uit dit glas moet drinken

Lekker aan de bubbels? Dan wil je wel dat je heerlijke champagne goed tot zijn recht komt. Maar uit welk glas moet je de champagne dan eigenlijk drinken?

Het verkeerde én het perfecte champagneglas

Veel mensen denken dat champagne uit een coupe gedronken moet worden. Jeweetwel, zo'n breed, laag glas die ook vaak wordt gebruikt in champagnetorens: 

verkeerde champagneglas

Maar... dit is eigenlijk niet het juiste glas om je champagne uit te drinken. Je kunt het beste kiezen voor een tulpvormig glas!

Waarom? Daarom!

Dit wordt ook wel een flute genoemd. Zorg dat de flute hoog genoeg is, zodat de bubbels van de champagne zich goed kunnen ontwikkelen. Hierdoor kunnen de aroma’s zich ook beter ontplooien. Ideaal, want zo kun jij extra genieten van je bubbels.  En je begrijpt dus al, dit gebeurt dus allemaal niet als je de champagne in een coupe schenkt! 

Voor de onhandige personen onder ons: bij een flute stroomt de champagne minder snel over dan bij bijvoorbeeld een coupevormig glas. Lekker praktisch ook dus!

Champagneglas schoonmaken

Zorg dat je de champagneglazen goed en voorzichtig schoonmaakt, zodat ze niet binnen één keer gebruiken kapot zijn. En natuurlijk zodat je optimaal van je glas champagne kunt genieten. Spoel de glazen na gebruik af met warm water en laat ze hierna drogen op een droogrek. Droog de glazen niet af met een handdoek, want dit is niet goed voor het glas. Gebruik ook geen afwasmiddel, dit laat vaak een vetlaagje achter op het glas waardoor de bubbels zich minder goed kunnen vormen. En dat wil je natuurlijk niet hebben!

Bekijk ook:

 

Fotocredits
Headerfoto: Tristangassert -Unsplash
Foto 2: H&M

Foto 1: Rawpixel -Unsplash

Tekst
Julia Dilissen

ID: 3909

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven