Huis
Tuin
Video

Bijzonder: deze plant werd bijna drie jaar in leven gehouden door het internet

Vergeet jij ook altijd je planten water te geven? Dat probleem had data-engineer Tyler Wood ook. Daarom liet hij dit gewoon aan het internet over. En dat pakte lange tijd goed uit.

Bijna drie jaar lang bleef de plant in leven, en Tyler hoefde hem in die tijd alleen een aantal keer over te potten. De rest werd geregeld door mensen op het internet.

Reddit

Drie jaar geleden startte Tyler Wood de Redditpagina ‘take care of my plant’. Hij plugde een kleine computer in en gebruikte deze om een waterpomp aan en uit te zetten. Iedere dag werd er een automatisch bericht geplaatst op Reddit met de vraag of de plant, die de naam Jeff kreeg, water moest krijgen. Gebruikers konden stemmen en de meerderheid won. Er stond ook een livestream van Jeff online zodat mensen de staat van de plant konden zien.

Drie jaar

Bijna drie jaar heeft de plant het overleefd. Hij ging uiteindelijk helaas dood door een verhuizing. In die drie jaar hebben gebruikers van Reddit voor 'm gezorgd en waren er zelfs fans van de plant ontstaan!

Freyja

Tyler Wood is na de dood van plant Jeff opnieuw begonnen met het project. Dit keer met een plant genaamd Freyja, vernoemd naar de Noorse godin van de vruchtbaarheid. Wil je weten hoe het met deze plant gaat? Op takecareofmyplant.com kun je de plant live volgen, inclusief al haar data. Via Reddit kun je stemmen of de plant wel of niet water nodig heeft. 

Julia van Rijn
ID: 8919

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven