Huis
Tuin
Video

Dit is waarom je planten moet controleren in de winkel voordat je ze koopt

De juiste hoeveelheid water en zonlicht zijn allebei superbelangrijke dingen als het gaat om je planten verzorgen. Maar het belangrijkste vergeten we vaak: je planten controleren voordat je ze koopt! Wij leggen uit waarom je dat niet meer moet vergeten.

Plagen

Volgens experts is het controleren van je planten voordat je ze koopt veel belangrijker dan je denkt. Hoe goed je je planten ook verzorgt, er kunnen namelijk altijd plagen ontstaan. Dit zorgt er niet alleen voor dat de plant zelf dood kan gaan, maar ook andere planten in huis!

Zo doe je dat

Allereerst controleer je de grond, de stengels en de bladeren. Zorg dat je niet één stukje van de plant hebt gemist! Zelfs als je maar één of twee kleine insectjes ziet op je plant is het al een slecht teken en kun je beter op zoek gaan naar een andere. Wolluis is de meest voorkomende plaag. Deze plaag komen het vaakst voor bij cactussen, vetplanten, orchideeën, varens en viooltjes en kun je herkennen door witte pluisjes die op katoen lijken. Ben je van plan één van deze planten te kopen, let dan extra goed op!

Dus maak je je zorgen hoe je je planten in leven houdt? Begin dan met het controleren van de plant voordat je hem aan je verzameling toevoegt en vervolgens mag je je zorgen maken over de hoeveelheid zon en water hij nodig heeft. Lees hier waar je nog meer op kunt letten bij het kopen van een plant, om te zien hoe gezond de plant is. 

Fotocredits

Headerphoto: Daria Shevstova - Pexels

Bron: Appartment Therapy

Alieke van Rijn
ID: 9245

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven