Huis
Tuin
Video

Zo kun je een plastic snijplank het beste schoonmaken

Plastic snijplanken zijn heel handig in de keuken en ook nog eens lekker betaalbaar. Toch zit er een nadeel aan: je krijgt de vlekken er soms niet uit. Hij blijft dan zelfs na tien keer afwassen nog rood van de tomaten die je erop hebt gesneden.

Een plastic snijplank kan wel gewoon in de vaatwasser, maar toch helpt dit niet altijd. Gelukkig hebben wij een manier om de vlekken er toch uit te krijgen.

Afwassen

Probeer altijd eerst je snijplank te reinigen in de vaatwasser of gewoon met afwasmiddel. Zo wordt hij in ieder geval gedesinfecteerd en gaat het meeste er hopelijk al vanaf. Als hij dan nog steeds verkleurd is, kun je de volgende tip gebruiken.

Verkleurde snijplank

Een verkleurde plastic snijplank kun je makkelijk schoonmaken met een zelfgemaakt middeltje. Maak een pasta van gelijke delen baking soda, zout en water. Verdeel dit over de snijplank en boen met een sponsje over de vlekken. Was hem daarna nog een keer af of zet hem in de vaatwasser. Daarna heeft je snijplank weer helemaal zijn originele kleur!

Julia van Rijn
ID: 9114

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven