Huis
Tuin
Video

Marja Middeldorp geeft raad: 5 plekken in huis die je waarschijnlijk vergeet schoon te maken

Schoonmaken is (bijna) niemands favoriete bezigheid. Misschien loop je er zelfs weleens de kantjes vanaf. Dat blijkt bijvoorbeeld aan een aantal plekken in huis die je waarschijnlijk vergeet of overslaat. Marja Middeldorp heeft voor AD Wonen deze plekjes uitgezocht.

Check deze plekken dus maar snel, want misschien zijn ze wel wel aan een grondige schoonmaakbeurt toe.

1. Lampen

Lampen check je waarschijnlijk niet zo vaak op viezigheid, helemaal niet als ze aan het plafond hangen. Maar lampen zitten wel degelijk vol met troep, en dan vooral de lampenkappen. Op lampen komen namelijk insecten af die daar weer poep achterlaten of misschien wel doodgaan. Je kunt daarom het beste maandelijks met een zachte borstel de binnenkant van de lampenkap schoonmaken.

2. De plinten

Tijdens het stofzuigen vergeet men vaak een onderdeel, namelijk de plinten. Deze liggen vaak vol stof, wat niet zo mooi is. Omdat je er moeilijk bij komt met de stofzuiger zonder de muur te beschadigen, kun je hier beter een swiffer voor gebruiken.

3. Kleine hoekjes

Je hebt waarschijnlijk wel van die hoekjes in huis waar je eigenlijk nooit komt of kunt komen, ook niet om schoon te maken. Probeer hier toch maar bij te kunnen, want juist daarom ontstaat hier veel viezigheid. Denk aan spinnenraggen achter de verwarming of bank. Deze kun je weghalen met een ragebol.

4. In de bank

In de bank kan veel rommel belanden, zelf al heb je dat misschien niet door. Tussen de kussens liggen vaak kruimels, papiertjes en andere prullen. Haal dus een keer de kussens van de bank en ga met de stofzuiger overal tussen.

5. Stofzuiger

Met de stofzuiger maak je schoon, maar wist je dat dit apparaat zelf ook wel eens een schoonmaakbeurt kan gebruiken? De meeste onderdelen van de stofzuiger zijn van plastic, dus die kun je het beste in een bakje soda laten weken. Vervang ook regelmatig de zak of leeg hem.

Wij delen wekelijks een tip van Marja. Wil je meer advies, ga dan naar haar website.  

Julia van Rijn
ID: 8564

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven