Huis
Tuin
Video

Bah! Op deze plekken groeit waarschijnlijk schimmel zonder dat je het weet!

Dat er op sommige plekken in huis schimmel groeit weten we, maar op deze plekken is het vaak ook te vinden en daar sta je waarschijnlijk niet bij stil!

De wasmachine

We schreven er al eerder over: het is belangrijk om het deurtje van je wasmachine na gebruik open te laten. Toch vergeten we het regelmatig en juist dát zorgt ervoor dat er waarschijnlijk aardig wat schimmel groeit in de rand van de wasmachine. Is dat inderdaad zo? Maak dan de rand zorgvuldig schoon met schoonmaakmiddel en droog deze daarna met de theedoek. Ennuh.. laat het deurtje de volgende keer toch even open na het wassen, we blijven het toch zeggen hoor.

De wasmand

Is de was doen niet jouw favo klusje en laat je het het liefst zo lang mogelijk liggen? Dan is de kans aanwezig dat de kleding onderin de mand gaat schimmelen, vooral als je regelmatig natte kleding in de mand gooit. Niet meer doen dus! Zit er al schimmel op je kleding? Gooi het dan niet zomaar in de wasmachine. Borstel deze kleding eerst even af met een droge borstel, dit kun je het beste buiten doen.

Je elektrische tandenborstel

Ja écht, dit is misschien wel de vieste uit het hele lijstje: het zou goed kunnen dat er schimmel groeit in je elektrische tandenborstel. Geen zorgen: het zit niet in het borsteltje zelf maar op de plek waar het borsteltje aan de tandenborstel bevestigd zit. Dit voorkom je door je tandenborstel voortaan rechtop neer te zetten en aan de lucht te laten drogen. Daarnaast is het sowieso slim om je tandenborstel twee keer per week goed te reinigen.

Make-up en doucheproducten

Vooral ‘natte’ producten kunnen na een tijdje gaan schimmelen, denk bijvoorbeeld aan een potje crème of lippenbalsem. Zit er schimmel in je product? Gooi het dan direct weg, het is niet slim om deze nog te gebruiken. Ook de flessen van je doucheproducten kunnen op den duur gaan schimmelen aan de onderkant, dit komt omdat ze veelal in vocht staan en hierdoor sneller gaan schimmelen. 

Voor je gezondheid is het slim om deze producten goed in de gaten te houden, maar houd ook de welbekende plekken in de gaten, bijvoorbeeld je koelkast en kelder.

Wil je ook gelijk weten hoe je schimmels in je matras voorkomt?
Je leest het hier.

Fotocredits
Headerfoto: @lifestyle_bydeetje - Instagram

Tekst
Lobke Taal

ID: 4309

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven