Huis
Tuin
Video

Zo maak je je rasp gemakkelijk schoon

Vers geraspte kaas is een lekkere toevoeging aan veel gerechten; pasta, lasagna, pizza et cetera. Echter kan het schoonmaken van de rasp hierna nogal lastig zijn. Gelukkig is hier een makkelijk trucje voor.

Het schoonmaken van je rasp kan veel problemen opleveren. Hij is namelijk vlijmscherp waardoor je snel wondjes kunt oplopen. Ook blijft er vaak, zelfs in de vaatwasser, nog vet in achter. Zo gebeurt dat niet meer.

Het enige wat je nodig hebt is een citroen. Citroenen zijn natuurlijke ontvetters waardoor ze ideaal zijn om mee schoon te maken. Snijd de citroen doormidden en haal een helft met de binnenkant over de rasp, net zoals je kaas zou raspen. Laat dit even inwerken en spoel de rasp vervolgens af onder heet water. Het vet zal helemaal verdwijnen!

Heftige vlekken

Is de kaas wat aangekoekt? Dan kun je ook nog zout gebruiken om de rasp schoon te schrobben. Dip je halve citroen in wat zout en schrob de vlekken eraf. Spoel vervolgens weer af met heet water, eventueel schrobbend met de citroen.

Citroen is dus superhandig om dingen in huis mee schoon te maken. Deze dingen kun je er namelijk nog meer mee schoonmaken.

Fotocredits
Headerfoto: Waldrebell - Pixabay

Bron: Apartment therapy

Julia van Rijn
ID: 8042

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven