Huis
Tuin
Video

Om deze reden kun je 's ochtends beter niet als eerste je telefoon pakken

Je kent het misschien wel. Je wordt ‘s ochtends wakker en het eerste wat je doet is je telefoon pakken. Of dat nu is om je wekker uit te zetten, of om je meldingen te lezen en voor je het weet zit je alweer vol in je e-mail inbox of in je timelines op social media... Zonder dat je het doorhebt, heeft dit erg veel effect op hoe jij de dag ingaat. Benieuwd? Wij leggen het je uit.

Prikkels

Door je direct in de ochtend bloot te stellen aan allerlei prikkels van je telefoon kan dit enorm veel effect hebben op hoe je de dag begint. Als je ‘s ochtends een foto liket op Instagram of reageert op een tweet begin je de dag al meteen met reageren op iemand anders en je bent totaal niet met jezelf bezig. Het is beter om de eerste paar minuten van je dag volledig aan jezelf te besteden. 

Michael McQueen, social researcher, trend-voorspeller en auteur, beweert zelfs dat de eerste tien minuten van je dag crucuiaal zijn. Als je die eerste tien minuten van je dag al scrollend op je telefoon doorbrengt, is de toon van je dag direct al gezet. Hij licht toe in een interview met News: "Veel mensen functioneren op automatische piloot en pakken gelijk hun telefoon er bij... Maar dit betekent dat ze hun dag gelijk beginnen door te reageren, zonder dat ze achter het stuur zitten. Hun dag is meteen bepaald door iemand anders"

6 tips voor een rustige sfeer in je slaapkamer
Slaapkamer

Onrustig

Meteen een lijst met notificaties zien als je wakker wordt kan ook voor veel onrust in je hoofd zorgen, omdat je meteen wordt geconfronteerd met alle dingen die je hebt gemist sinds gisteren. 

Eerst even rustig wakker worden
Door ‘s ochtends eerst de aandacht op jezelf te richten ben je overdag veel proactiever. Wat betekent dat je ook veel meer initiatief kan nemen. Al met al is het dus veel beter voor je geest en gezondheid om social media in de ochtend nog lekker even met rust te laten, en eerst even rustig wakker te worden zonder schermpje. 

Fotocredits:

Headerfoto: Georgia de Lotz - Unsplash 

Bron: Harpers Bazaar

Maxime Meijer
ID: 10266

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven