Huis
Tuin
Video

Deze robot zorgt ervoor dat je kat zich nooit meer alleen voelt

Ben je altijd een beetje bang dat je kat zich doodverveelt als jij de hele dag van huis bent? Hoeft niet meer! Er bestaat nu een robot die met je kat speelt als jij de deur uit bent!

Maak kennis met Ebo: de robot die ervoor zorgt dat je kat zich voortaan niet meer verveelt als jij weg bent. 

Overgewicht

De robot zorgt er niet alleen voor dat hij een speelmaatje heeft, maar is eigenlijk ook een soort van personal trainer omdat de robot voor een hoop extra beweging voor je kat zorgt. Dit klinkt misschien wat overdreven, maar toch is dit erg belangrijk voor een kat. Maar liefst 60% van de katten lijdt namelijk aan overgewicht, waarvan 27% zelfs aan obesitas, wat erg vervelende gevolgen kan hebben. Obesitas gaat vaak gepaard met diabetes en gewrichtspijn. Wat extra beweging kan dus zeker geen kwaad!

Nooit meer eenzaam

Je kat zal zich ook nooit meer alleen voelen met Ebo als speelmaatje. De robot lijkt een beetje op een bolle muis inclusief staart, wat het voor je kat natuurlijk extra aantrekkelijk maakt om ermee te spelen. De robot beschikt, net als een robotstofzuiger, over een ingebouwde camera met sensoren, waardoor hij nergens tegenop kan botsen. Daarnaast kun je via deze camera gedurende de dag af en toe je kat even in de gaten houden.

Benieuwd hoe dit in z’n werk gaat? Bekijk de video hieronder:

Hebben?!

Zie jij je kat hier wel mee spelen? Dan zul je nog heel even geduld moeten hebben. Voor de productie van de robot is een crowdfunding gestart, die z’n doel gelukkig al ruimschoots heeft behaald. Via de site van Kickstarter kun je het project steunen en een robot bestellen, die je rond december op je deurmat kan verwachten. Leuk cadeautje voor de feestdagen!

Marjolein Sintenie
ID: 9547

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven