Huis
Tuin
Video

Zo krijg je roestvlekken van je bestek

Of je nou heel oud of gloednieuw bestek hebt; soms ontstaan er ineens roestvlekken op. Heel vervelend en niet zo hygiënisch. Gelukkig is er een manier om deze te verwijderen.

Roest op bestek kan door verschillende redenen ontstaan. Het kan komen doordat je het bestek te lang in zeepsop hebt laten liggen, of je droogt ze niet goed af. Hoe dan ook, het komt in ieder geval door te veel vocht.

Hoe verwijder je roest?

Een veilige en natuurlijke manier om roest van je bestek te verwijderen, is met behulp van een citroen. Snijd een citroen doormidden en wrijf ermee over je bestek. Poets daarna voorzichtig met een zachte doek of spons totdat de plekken weg zijn. Als dit niet lukt kun je de citroen in wat zout dippen en de stappen herhalen. Was het bestek af met afwasmiddel als de roestplekken weg zijn.

Voorkomen is beter dan genezen

Roestplekken zijn makkelijk te voorkomen. Je kunt het beste na gebruik je bestek gelijk afwassen én afdrogen. Met de hand afwassen is het beste. Laat het bestek ook niet te lang in je sopje weken.

Roest kun je overal in huis tegenkomen, zo ook in de badkamer. Met deze tips verwijder je deze roestplekken makkelijk uit de badkamer. 

Fotocredits
Headerfoto: Charisse Kenion - Unsplash

Bron: The Kitchn

Julia van Rijn
ID: 7882

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven