Huis
Tuin
Video

4 tips om te voorkomen dat je roestvrijstalen gootsteen vies en dof wordt

Heb jij een RVS gootsteen? Dan wil je natuurlijk ook dat je roestvrijstalen spoelbak ook mooi blijft glimmen en dat je niet om de paar weken flink moet boenen om de doffe vlekken er uit te krijgen. Maar wist je dat de meeste vlekken heel makkelijk te voorkomen zijn?

Eerder gaven we je hier al een aantal handige tips om je vieze en doffe RVS gootsteen weer gemakkelijk schoon te maken en te laten blinken. Maar… hoe afgezaagd het ook klinkt, het is wel waar: voorkomen is beter dan genezen! Dus is je gootsteen na het uitvoeren van onze tips weer helemaal schoon? Houd het dan ook schoon en voorkom dat ‘ie weer zo vies wordt! Hoe? Door het volgende wel of juist niet te doen:

Met dit handige trucje raap je snel en veilig glasscherven van de grond
Huishouden

1. Dagelijkse mini-schoonmaakronde

Als je je roestvrijstalen gootsteen echt mooi schoon wil houden, dan is het aan te raden om je spoelbak elke dag even schoon te maken. Dit hoeft geen flinke boenbeurt te zijn, maar vaak is het al voldoende om elke dag even met een sopje de etensresten te verwijderen en het RVS oppervlak schoon te poetsen. 

2. Vieze vaat niet in de gootsteen

Het is zo verleidelijk om de vuile vaat maar gewoon op het aanrecht of in de gootsteen te zetten (zodat het minder opvalt), totdat het schoongemaakt wordt. Toch kun je dit maar beter niet doen. Door alle etens- en drankresten ontstaan er vlekken en doffe plekken die op den duur in het RVS kunnen trekken. Een lelijk gezicht én veel poetswerk! Daarom kun je het maar beter meteen afwassen of meteen in de vaatwasser zetten. 

3. Plastic of rubber matje

Toch begrijpen we het heel goed als je er geen tijd voor hebt (of zin in hebt) om elk glas, elk bord en elk bestekje steeds maar los af te wassen. Dit kost niet alleen maar veel meer tijd, maar ook veel meer water en energie! Daarom kun je er ook voor kiezen om een plastic of rubber matje in je gootsteen te leggen. Dit voorkomt dat er vlekken of krassen in je gootsteen komen.

Let op: zorg er bij zo’n matje wel voor dat je het matje én de ondergrond regelmatig goed reinigt anders koeken de etensresten zich alsnog aan en krijg je evengoed te maken met vlekken.

4. Vaatdoekje niet in de gootsteen

Net als je vaat, is het ook niet verstandig om je vieze vaatdoekje in de gootsteen te laten liggen. Deze zit namelijk vol met bacteriën, vocht en etensresten en heeft uiteindelijk hetzelfde effect als de vieze vaat in je gootsteen.

Weet jij trouwens hoe lang je met een vaatdoekje ‘mag’ doen voor hij in de was moet? Je leest het hier.

Marjolein Sintenie
ID: 10006

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven