Huis
Tuin
Video

Waarom je beter geen rode speeltjes kunt kopen voor je hond

Het is altijd leuk om een nieuw speeltje voor je hond te kopen. Ze zijn er in alle soorten en maten en je kunt er maar geen genoeg van krijgen. Toch is er een bepaald soort speeltje dat je hond niet zo leuk vindt…

Je verwacht het misschien niet, maar speeltjes met een rode kleur zijn niet zo boeiend voor je hond. Waarom? Hij kan hem simpelweg niet zien!

Het zicht van een hond

Zoals je misschien wel weet, werken hondenogen anders dan die van een mens. Waar wij alle kleuren kunnen zien, is het zicht van een hond beperkt tot geel, blauw, zwart, grijs en wit. Een rood speeltje valt dus niet op in een hond z’n ogen.

Geen rood speeltje dus…

Stel je bent met je hond in het gras aan het spelen en je gooit het rode speeltje, dan kan de hond het rode speeltje moeilijk vinden in het gras. In zijn of haar ogen zijn het gras en het speeltje namelijk dezelfde kleur, namelijk geel.

Wat dan wel?

Wat het veel beter doet is een blauw speeltje. Dit contrasteert goed af tegen het ‘gele’ gras. Speel je met je hond op een donkere grond, bijvoorbeeld een donkere houten vloer? Ga dan voor een groen of een geel speeltje.

Een hond verdient natuurlijk ook een hondvriendelijk huis. Met deze tips maak je jouw woning helemaal ready voor een trouwe viervoeter.

Fotocredits
Headerfoto: Andrew Pons

Tekst
Julia van Rijn

Bron: Libelle BE

ID: 4537

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven