Huis
Tuin
Video

Heb je ook altijd ruzie met vershoudfolie? Dankzij deze tip nooit meer!

Heb jij ook altijd ruzie met vershoudfolie omdat het tijdens het afscheuren meteen aan elkaar plakt en je het vaak al moet weggooien voor je het hebt kunnen gebruiken? Dan hebben we een supertip voor je:

Klevend

In het Engels wordt vershoudfolie (of huishoudfolie) ‘cling film’ genoemd, oftewel: klevende folie. En dat is nou ook precies het fijne én tegelijkertijd vervelende aan dit folie. We hebben er namelijk keer op keer ruzie mee omdat het altijd aan elkaar plakt tijdens het scheuren. Tot vandaag, want met deze simpele tip is dat geruzie verleden tijd!

vershoudfolie

Vriezer

De truc zit ‘m in de plek waar je folie bewaart. Bij de meeste mensen is dat in de keukenla, maar eigenlijk kun je de rol beter in de vriezer bewaren. De vrieskou zorgt er namelijk voor dat de statische elektriciteit tijdelijk verzwakt, waardoor je het makkelijk kunt afscheuren en het niet meteen aan elkaar plakt.

Maar hij moet toch wel een beetje plakken?

Klopt, dat doe je met behulp van wat water. Stel je wil een schaal afdekken met folie, dan moet je de randjes van de schaal bevochtigen met wat water. Op deze manier blijft het folie heel gemakkelijk weer plakken.

Fotocredits
Headerfoto: SciShow - YouTube
Foto 1: Tips en weetjes

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 3720

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven