Huis
Tuin
Video

Zo vaak moet je je scheermes vervangen

Als je scheert wil je je huid natuurlijk zo glad mogelijk hebben. Maar wat als dat niet lukt met je oude vertrouwde mesje? Nou, waarschijnlijk is ‘ie dan té oud. Je mesje is vies en bot. Hoe vaak je je mesje moet vervangen om dat te voorkomen? We leggen het uit:

Hoe lang je met je scheermesje kunt doen, dat ligt aan een aantal dingen. Maar over het algemeen kun je je mesje zo’n 5 tot 7 keer gebruiken voordat je hem echt moet vervangen. Wanneer je eerder al roest ziet of merkt dat het mesje niet meer soepel over je huid gaat, dan is het dan al tijd om je mesje te vervangen.

Nattigheid

Bewaar je je mesje in de douche? Dan is de kans groot dat je je mesje nog een stuk sneller moet vervangen. De vochtigheid in de douche zorgt er namelijk voor dat je mesje sneller gaat roesten en dat er meer bacteriën op komen. En die bacteriën, die zorgen ervoor dat je rode bultjes krijgt na het scheren. Toch maar even een nieuw mesje pakken dan.

Iets langer

Wil je liever langer met je mesje doen? Spoel je mesje na het scheren dan goed af zodat er geen haren, huid en zeepresten in blijven zitten. Droog het mesje tegen de richting in door 'm op een handdoek te duwen (dat is dus van je af, je ‘scheert’ de handdoek dan niet) of gebruik een föhn om je mesje te drogen. Bewaar hem dan op een droge plek tot je volgende scheerbeurt.

Daarnaast ligt het er ook aan hoeveel haar je per beurt wegscheert en hoe dik dat haar is. De richtlijnen waar je dus op moet letten zijn 5 tot 7 scheerbeurten, maar blijf goed opletten! Want voor je het weet scheer je met een vies mesje. En op rode bultjes zit je niet te wachten.

Schone tanden

Vervang je, naast je scheermesje, je tandenborstel ook wel op tijd? Dit is hoe vaak je dat eigenlijk moet doen.

Fotocredits
Header: Anna - Pixabay

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4003

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven