Huis
Tuin
Video

Schimmels in je badkamer? Zo ga je ze tegen en krijg je de douche weer schoon

Een herkenbaar probleem; schimmel in de badkamer. Het is een veel voorkomend verschijnsel. Het is vaak vrij lelijk en niet goed voor je muren en je gezondheid.

Ventileren

De schimmel in de badkamer bestrijden doe je voornamelijk door goed te ventileren. Heb je een raam? Doe dan tijdens en na het douchen de raam in je badkamer open. Wanneer je geen raam hebt zorg je voor een mechanische ventilatie. Je kunt dan de vochtige lucht naar buiten afvoeren waardoor je badkamer minder vochtig blijft na het douchen. Zo verminder je de kans op schimmel.

Kitranden

Heb je last van schimmel op voegen en kitranden? Maak dan een bleekwateroplossing met 25ml bleek op één liter water. Je kunt dit in een plantenspuit doen en hiermee op de schimmelplekken sprayen. Na een paar uur wat water over de plekken en weg is de schimmel. Zet wel goed de deur open, want de chloorlucht is niet heel gezond.  

Plafond

Om de schimmel van je plafond te verwijderen kun je het beste een mengsel maken van 10gram soda op één liter water. Doet dit mengsel in de plantenspuit en spray hier de plekken mee in. Laat het een half uur intrekken en borstel dan over de plekken met een harde borstel.

Hardnekkige schimmel

Heb je last van hardnekkige schimmel en werken de bovenstaande oplossingen niet? Ga dan voor kantenklare antischimmel producten. Deze geur is alleen nog slechter voor je gezondheid, dus zorg dat je de ruimte zo goed mogelijk ventileert na gebruik van de producten.

Fotobronnen

Headingfoto: Dan Watson - Unsplash

ID: 2584

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven