Huis
Tuin
Video

Ojee! Door deze schoonmaakfouten wordt je huis alleen maar viezer!

Door schoon te maken wordt je huis weer helemaal netjes en clean, toch? Maar eigenlijk kan schoonmaken ook juist averechts werken, als je het niet goed doet ten minste. Deze dingen kun je juist beter niet doen, want ze maken je huis alleen maar viezer!

Let dus goed op deze dingen, want anders kun je blijven schoonmaken!

1. Een plumeau gebruiken

Een plumeau lijkt een effectieve manier om je huis stofvrij te maken, maar niets is minder waar. Een plumeau verspreidt het stof namelijk vooral in plaats van dat hij het weghaalt. Je kunt voor het afstoffen dus beter een microvezeldoekje gebruiken.

2. Overal hetzelfde doekje gebruiken

Je denkt misschien dat je schoonmaakdoekje weer schoon is nadat je hem uitspoelt in je emmer met sop, maar dit is helaas niet zo. Er blijven altijd bacteriën in achter. Als je dus hetzelfde doekje voor het hele huis gebruikt, dan verspreiden de bacteriën zich ook over het hele huis. Dit betekent bacteriën van de wc naar de keuken en vervolgens naar de salontafel. Best wel vies dus…

3. Toiletborstel terug in de houder

Je maakt eerst de wc schoon met de borstel, en zet deze terug in de houder. Toch kun je die laatste stap beter anders doen. Het is namelijk ontzettend onhygiënisch, want je stopt de bacteriën gewoon weer terug. Als je hier vervolgens weer de wc mee schoonmaakt, verspreid je de viezigheid weer. Maak dus in het vervolg eerst de borstel schoon voordat je hem weer terug in de houder zet.

4. De stofzuiger niet schoonmaken

De apparaten waarmee je schoonmaakt, hebben zelf ook regelmatig een schoonmaakbeurt nodig. Als je dit niet doet, kan dit juist voor meer viezigheid zorgen. Als de filter in je stofzuiger vies is, dan blaast hij de viezigheid juist terug naar buiten. Ook dit werkt dan dus averechts.

5. Schoonmaakmiddel rondspuiten

Veel mensen sprayen schoonmaakmiddel direct op het item dat ze willen schoonmaken. Maar wist je dat dit helemaal niet goed is? Zo wordt het oppervlak namelijk plakkerig en pikt het sneller vuil op. Spray je schoonmaakmiddel dus op je doekje, en maak vervolgens schoon.

Julia van Rijn
ID: 8586

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven