Huis
Tuin
Video

Oei! Dit is waarom je schoonmaakgewoonten soms niet zo goed zijn voor je relatie

Grote kans dat jij en je partner er verschillende schoonmaakrituelen op na houden. Jij vindt één keer per week stofzuigen genoeg, terwijl je partner het liefst iedere dag met de stofzuiger door het huis vliegt. Je raad het al: dit veroorzaakt ergernissen, en dat wil je niet!

Verschil moet er zijn

Het is logisch dat jij dingen anders schoonmaakt dan dat je partner dat doet. In jouw ogen wordt het aanrecht écht niet schoon met alleen een doekje met heet water, jij doet het liever met schoonmaakmiddel. Probeer je partner niet altijd de les te lezen óf – nog erger – als hij of zij klaar is het zelf nog een keer schoon te maken.

Blijk van waardering

Het lijkt zo onschuldig: het klusje dat je partner net heeft gedaan, doe je opnieuw (maar dan ‘beter’). Helaas zorgt dit er wel voor dat je partner zich minder gewaardeerd voelt, logisch! Het kan dat je lief het gevoel krijgt dat je zijn of haar hulp niet waardeert, óf nog erger: dat je vindt dat hij of zij er niets van kan.

En nu?

Misschien is het een beter idee het klusje te laten voor wat het is en samen in gesprek te gaan. Laat je partner goed weten wat jij het liefste schoonmaakt en hoe, dan kunnen jullie nieuwe afspraken maken. Want zeg nu zelf, jullie vinden elkaar veel te lief om ruzie te maken over dit soort onbenullige dingen toch?

Wil je ook gelijk tijd én geld besparen? Met deze schoonmaaktips lukt dat zeker!

Fotocredits
Headerfoto: Murilo Folgosi - Pexels

Tekst
Lobke Taal

Bron
Tipsenweetjes.nl

ID: 4376

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven