Huis
Tuin
Video

Door deze dingen goed schoon te maken hou je de griep buiten de deur

Het griepseizoen is brutaal. Als je eenmaal ziek bent, sta je machteloos. Toch kun je zelf voorkomen dat griepkiemen zich verspreiden in huis. Hou de griep buiten de deur door deze eenvoudige stappen te volgen.

Desinfecteren

Door bepaalde oppervlakken in huis te desinfecteren, voorkom je dat het griepvirus je huis binnenkomt. Geef wat speciale aandacht aan de slaapkamer en badkamer. Gebruik voor het desinfecteren een antibacteriële reiniger en ga regelmatig met een doekje over de volgende plekken: tafelbladen, werkbladen, computertoetsenbord, spoelbak, het aanrecht en het toilet. Dit klinkt heel logisch, maar ga eens na hoe vaak je deze dingen daadwerkelijk zelf schoonmaakt. Niet zo heel vaak waarschijnlijk.

Lichtschakelaars

Maar er zijn nog een aantal dingen die je zelden schoonmaakt, maar waar heel makkelijk bacteriën en ziektekiemen op zitten. We hebben het over de afstandsbediening, alle deurknoppen, lichtschakelaars en de kraan. Je hebt niet in de gaten hoe vaak je deze dingen aanraakt. Het griepvirus wordt op deze manier ontzettend vaak doorgegeven aan anderen, terwijl dit niet nodig is.

Bleekmiddel

Maar even snel met een doekje eroverheen is helaas niet voldoende. “Om een oppervlak goed te desinfecteren veeg je het oppervlak zo dat het minimaal vier minuten nat blijft”, geeft kinderarts Tanya Altmann als tip. Je kunt eventueel ook een half kopje bleekmiddel mengen met water. Laat deze oplossing ten minste vijf minuten in contact komen met het oppervlak, wil je er echt voor zorgen dat alle ziektekiemen weg zijn. Spoel het daarna af met water en laat het opdrogen.

Blijven schoonmaken

Zorg ook tijdens het schoonmaken ervoor dat de ziektekiemen niet worden verspreid. Desinfecteer de dweil bijvoorbeeld ook als je van de badkamer naar de woonkamer gaat. Dit kun je doen door de dweilkop 15 tot 20 minuten in een oplossing van water met wat bleekwater te laten trekken. Ook is het verstandig om af en toe een keer het speelgoed in een sopje te doen of het op deze manier schoon te maken. Je weet nooit wat voor virus de kinderen vanuit school of de opvang mee naar huis nemen.

Afstoffen

Probeer de slaapkamer ook goed af te stoffen, want volgens schoonmaakdeskundige Meg Roberts kan stof erg veel invloed uitoefenen op je welzijn. Zorg er daarom voor dat vooral het nachtkastje en de vloer goed schoon zijn. Verschoon ook regelmatig het beddengoed. Zet als laatste ook af en toe de ramen even open. Frisse lucht is heel goed om je huis op te frissen.

Fotocredits
Headerfoto: Jarmoluk - Pixabay

Tekst
Demi Schoenmakers  

Bron: Today.com

ID: 4158

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven