Huis
Tuin
Video

Dit kun je allemaal schoonmaken met babyshampoo

Als je kleine kinderen hebt, heb je het vast wel in huis: babyshampoo. Maar wist je dat je helemaal geen ouder hoeft te zijn om dit product te gebruiken? Je kunt er namelijk ook heel veel dingen mee schoonmaken!

Bijna iedereen houdt wel van babyshampoo. Het ruikt lekker en doet je denken aan vroeger. Je kunt die geur weer terug in je huis brengen door het goedje te gebruiken bij het schoonmaken.

1. Make-up kwasten

Je denkt er misschien niet zo vaak aan, maar je make-up kwasten hebben ook regelmatig een reinigingsbeurt nodig. Dit kun je het beste doen met babyshampoo. Spoel de kwast eerst af onder lauw water. Doe er vervolgens een beetje babyshampoo op en werk dit in op de palm van je hand. Draai rondjes met de kwast over je hand tot er zo veel mogelijk viezigheid uit is. Spoel nog even af en laat drogen.

2. Zweetplekken

Zweetplekken zijn soms lastig te verwijderen. Met babyshampoo gaat dit echter wel makkelijk. Wrijf wat van de shampoo in op de vlek in het kledingstuk. Laat dit een half uurtje zitten en was het kledingstuk vervolgens zoals je dit normaal zou doen. Je zweetplekken zullen helemaal verdwenen zijn. Let wel; gooi het kledingstuk daarna niet in de droger!

3. Leer

Leer kun je ook voorzichtig behandelen met wat babyshampoo. Je hebt alleen de shampoo en een vochtig doekje nodig. Wrijf met een doekje wat van de shampoo op de vlek op bijvoorbeeld je leren bank. Je hoeft dit niet af te spoelen. De shampoo werkt ook nog eens als middel om het leer te onderhouden. Dubbel zo handig dus.

4. Gekrompen trui

Oke, dit is misschien geen schoonmaaktip, maar wel een onmisbare tip als je lievelingstrui is gekrompen in de was. Dit kun je oplossen met babyshampoo. Vul een emmer met lauwwarm water en twee eetlepels babyshampoo. Laat de trui hierin minstens twintig minuten weken. Knijp vervolgens heel voorzichtig het water eruit en leg de trui zo strak mogelijk neer op een handdoek. Hang deze samen over een droogrek en als de trui is gedroogd, is hij weer een stuk groter.

Weet je niet zo goed hoe je de shampoo op moet bergen? Deze tips zijn handig en zien er ook nog eens mooi uit! 

Fotocredits
Headerfoto: HeartlandLettering - Etsy

Tekst
Julia van Rijn

Bron: Apartment Therapy

ID: 4557

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven