Huis
Tuin
Video

5 dingen die je gemakkelijk kunt schoonmaken met een wattenstaafje

Als je aan het schoonmaken bent, kom je bij veel dingen nooit écht in alle hoekjes, voegjes en gaatjes. Gelukkig hebben we allemaal wel wattenstaafjes in de badkamer liggen. Had je er al eens aan gedacht om deze dingen schoon te maken met een wattenstaafje?

1. De wasmachine

Heb je tijd over? Top, dan kun je met een wattenstaafje ieder hoekje en gaatje schoonmaken met een wattenstaafje! Ja, het is veel werk, maar dan heb je ook wat. Door regelmatig de gaatjes in je wasmachine schoon te maken, blijft de was schoon uit de wasmachine komen! Ook kun je een wattenstaafje gebruiken om de rubbers en het filter schoonmaken.

2. Schoenen

Check eerst even snel of jouw schoenen wel tegen nagellakremover kunnen en pak een wattenstaafje bij de hand. Dip het wattenstaafje in wat nagellakremover (zonder aceton) of in wat zeepsop en je kunt die gekke kras of lelijke vlekken zo weg halen. Met het smalle uiteinde kan je heel precies te werk gaan.

3. Föhn

De ventilatiegaten van je föhn zitten al snel vol met stof en vuil. Een wattenstaafje is je redder! Je kunt hem gebruiken om alle kleine stofjes en pluisjes uit de haardroger te halen.

4. Sieraden

Nogmaals yay voor het kleine kopje van het wattenstaafje! Ze kunnen namelijk ook heel goed onze favoriete sieraden schoonmaken. Door het kopje in een badje met zeepsop of goud- of zilverreiniger te dopen kun je zelfs de smalste plekjes weer laten glanzen.

5. Lipstick

Is je felrode lippenstift een beetje uitgeveegd? Geen paniek! Met een wattenstaafje haal je het zo weer weg. Lukt het niet zo makkelijk? Dan kun je ook wat make-up remover op het kopje van het wattenstaafje doen. Wedden dat het dan wel lukt!

Nu je lipstick weer perfect is pak je de schone kant van het wattenstaafje en dip je die in wat poeder. Omlijn je lippen met het wattenstaafje en poeder. Dit zorgt ervoor dat je lipstick nu niet meer kan uitlopen!

Dit item, wat waarschijnlijk ook in je badkamer te vinden is, is ook hartstikke handig om mee schoon te maken. Dit is wat je er allemaal mee kunt schoonmaken.

Fotocredits
Headerfoto: Sharon McCutcheon - Unsplash

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4077

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven