Huis
Tuin
Video

Deze 3 dingen kun je allemaal schoonmaken met… zout!

Een beetje zout kan je eten heerlijk op smaak brengen. Maar wist je dat het ook een perfect schoonmaakmiddel is? Zo kun je de volgende drie dingen schoonmaken met zout:

Een goedkoper schoonmaakmiddel bestaat haast niet! 

1. Houten snijplank

Zoals je misschien wel weet kun je een houten snijplank maar beter niet in de vaatwasser doen. Vanwege de grote temperatuurverschillen kan het hout krimpen of juist uitzetten en zelfs in stukken breken. Zonde! 

Hoe je ‘m dan wel schoon krijgt? Door een citroen doormidden te snijden, wat zout op de plank te strooien en er met die halve citroen overheen te schrobben. Spoel de plank vervolgens af en je zal zien dat de plank weer als nieuw is!

Hoe je je houten snijplank het langst mooi houdt? Dat lees je hier.

2. Waterkoker of koffiezetapparaat

Elke waterkoker, koffiezetapparaat of ander huishoudelijk apparaat dat water gebruikt zal na verloop van tijd vol kalk komen te zitten. Dit kun je natuurlijk schoonmaken met azijn, maar dit gaat net zo goed met zout. Hoe? Vul het apparaat  met water en voeg hier een paar eetlepels zout aan toe. Zet het apparaat aan en laat dit vervolgens nog een paar uur weken voor je ‘m weer leegspoelt.

Let op: vergeet daarna niet nog een paar keer goed om te spoelen. Niemand heeft namelijk trek in zoute koffie of thee.

3. Leidingen

Zitten je leidingen een beetje verstopt of lopen ze niet meer zo lekker door? Grijp niet meteen naar de chemische middelen en bel ook niet meteen de loodgieter. Ook dit kun je vaak zelf oplossen met zout. Strooi een beetje zout in de wasbak en laat er daarna een paar minuten warm water doorlopen.

Het beste is natuurlijk om te voorkomen dat je leidingen verstopt raken. Hoe je dit voorkomt lees je hier.

Marjolein Sintenie
ID: 9143

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven