Huis
Tuin
Video

Ga je op vakantie? Vergeet deze 5 dingen dan niet schoon te maken voor vertrek!

Voor je op vakantie gaat heb je het waarschijnlijk ontzettend druk. Inpakken, de laatste dingen kopen, huissleutel afgeven en ga zo maar door. Wat ook belangrijk is, is om je huis een beetje op te ruimen. Vergeet dan vooral deze dingen niet.

Als je terugkomt na vakantie wil je natuurlijk niet thuiskomen in een rommelig of vies huis. Ruim daarom vooral deze dingen op.

1. De vuilniszak vervangen

Vervang voordat je weggaat nog even alle vuilniszakken in huis. Gooi hierbij ook alle producten in de koelkast die niet houdbaar zijn weg. Zo voorkom je dat het gaat stinken of zelfs schimmelen. Haal eventueel ook nog even een sopje door je vuilnisbak om stank te voorkomen.

2. Afwassen

Laat absoluut geen vuile vaat in je gootsteen achter. Deze kunnen als je weg bent gaan stinken, schimmelen of vliegen aantrekken. Dit wil je natuurlijk niet tegenkomen als je na je vakantie weer thuiskomt. Maak die afwas dus maar snel schoon, en ruim ook de vaatwasser uit.

3. Schrob de wc

De wc kan snel vies worden, ook als je hem niet gebruikt. Dit komt doordat het water stilstaat. Maak hem dus voor je weggaat goed schoon. Zorg ook dat je het vuil in de afvoerpijp weghaalt met wat soda.

4. Doe de was

Als je thuiskomt na vakantie, heb je allemaal vuile was bij je. Je wilt daarom niet terugkomen en zien dat je thuis ook nog allemaal was hebt liggen. Doe de was dus voor je weggaat zodat je het aantal wasbeurten na je vakantie beperkt.

5. Laat de boel de boel

Bovenstaande dingen zijn belangrijk om te doen om je terugkomst zo fijn mogelijk te maken. Toch kun je je huis voor de rest beter niet te veel opruimen. Het klinkt misschien gek, maar dit is waarom

Julia van Rijn
ID: 8533

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven