Huis
Tuin
Video

Met deze simpele tip voorkom je dat vlooien verder leven in de stofzuiger

Heeft je hond of kat vlooien, dan moet je niet alleen je huisdier ontvlooien, maar ook je huis goed ontvlooien met de stofzuiger. Maar hoe voorkom je nou dat die rotbeesten verder leven in de stofzuiger én eitjes gaan leggen? Simpel! We leggen het je uit:

Of je het nu wil of niet, iedereen met honden of katten in huis krijgt er geregeld mee te maken: vlooien! Natuurlijk moet je dan meteen je huisdier ontvlooien, maar helaas springen die kriebelbeesten voor je het weet ook al rond op de bank, in de hondenmand, in je vloerkleed of misschien wel in je slaapkamer! Kortom, overal! Brr… Pak die stofzuiger er dus ook maar bij.

Vlooienband opzuigen

Maar… eenmaal in de stofzuigerzak kunnen die nare parasieten gewoon verder leven én opnieuw eitjes leggen. Dat wil je niet! Hoe je dit tegengaat? Koop een vlooienband en knip hier een stukje vanaf (tussen de 5 en de 10 centimeter is groot genoeg) en zuig deze vervolgens op. Op deze manier gaan de vlooien die je vervolgens opzuigt zeker weten dood én leggen ze geen nieuwe eitjes meer in je stofzuigerzak.

Herhalen

Stofzuigerzak vol? Vervang ‘m dan en doe er (elke keer weer opnieuw) een stukje vlooienband in. 

Fotocredits
Headerfoto: The Creative Exchange - Unsplash

Tekst
Marjolein Sintenie

ID: 3394

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven