Huis
Tuin
Video

Gooi je sinaasappelschillen niet weg! Dit kun je er allemaal mee doen

Een sinaasappel schil je en eet je vervolgens op, of je perst hem uit en drinkt het sap. Het maak niet uit wat je ermee doet, je gooit de schil achteraf altijd weg. Toch kun je dat beter niet doen, want de schillen zijn heel handig in huis!

Bewaar de schil van je sinaasappels dus maar, want ze kunnen nog goed van pas komen. Dit is waarom.

Frisse koelkast

Soms ruikt je koelkast niet al te lekker, en dat wil je natuurlijk niet bij je eten. Hier kunnen sinaasappelschillen bij helpen. Snijd de sinaasappel doormidden en schep of eet en vruchtvlees eruit. Doe er vervolgens een beetje zout in en leg de schil achterin de koelkast. Hij zal nu heerlijk ruiken en alle vieze geurtjes elimineren.

DIY schoonmaakmiddel

Met azijn en sinaasappelschillen kun je heel makkelijk een natuurlijk schoonmaakmiddel maken. Snijd zoveel mogelijk wit van de schil af, dit heb je niet nodig. Doe de oranje schil in een flesje azijn en laat dit twee weken staan. Schud het flesje iedere dag goed en klaar is je schoonmaakmiddel. Giet het door een zeef in een spuitflesje en je kunt het makkelijk gebruiken.

Laat je huis heerlijk ruiken

In plaats van geurstokjes, geurkaarsjes of luchtverfrissers, kun je ook sinaasappel gebruiken om je huis lekker te laten ruiken. Kook wat van de schillen in een pannetje water voor een lekkere sinaasappelgeur. Je kunt hier ook nog andere dingen, bijvoorbeeld kaneel, aan toevoegen als je dat lekker vindt.

Weg met stickers

Je kent het wel: je pulkt een sticker ergens vanaf maar er blijven lijmresten achter. Deze kun je gemakkelijk weghalen met de schil van een sinaasappel. Pers de schil uit over het plakkerige deel. Er zal zo olie uitkomen die als schoonmaakmiddel voor lijm dient. Boen het even schoon en de plek is weg!

Julia van Rijn
ID: 8418

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven