Huis
Tuin
Video

Dit is waarom slapen met je kat op bed juist wél goed voor je zou zijn

Mag jouw kat bij jou op bed slapen? Vies of niet, gezellig is het zeker! Maar… onderzoek wijst ook uit dat het goed zou zijn voor je gezondheid.

Dat je van het knuffelen met een kat gelukkiger wordt, dat wist je misschien al. Behalve als je een allergie hebt natuurlijk. Dit gelukkige gevoel ervaar je doordat je tijdens het knuffelen het stofje oxytocine aanmaakt, beter bekend als het ‘liefdeshormoon’ of ‘knuffelhormoon’. Een kat is dus eigenlijk hét perfecte 'anti-stressmiddel’, waardoor je ‘s avonds ook nog eens veel lekkerder in slaap valt. 

Kattenbaasjes hebben minder kans op een hartaanval

Maar dat is nog niet alles. Buiten het feit dat een kat je stress kan doen verminderen, hebben katteneigenaren ook nog eens een verminderde kans op hartaanvallen. Volgens dit onderzoek -dat in een periode van 10 jaar onder 4.000 Amerikanen werd gehouden- hebben kattenbaasjes namelijk zeker 33% minder kans op een hartaanval tegenover mensen die geen kat hebben. Dit heeft volgens de onderzoekers verband met het feit dat kattenbaasjes minder stress ervaren. Ben je niet vies van haren in je bed? Laat je kater dan maar lekker op bed slapen! 

En honden dan?

Ben jij toch écht meer een hondenmens dan een kattenmens? Dan hoef je je trouwe viervoeter echt niet in te ruilen voor een kat hoor. Ook honden hebben namelijk een positief effect op je gezondheid. Zo hebben mensen met een hond minder kans op vroegtijdig overlijden.

Maar…

Uiteraard is het bij katten belangrijk dat ze op tijd gevaccineerd worden. Want al word je nog zo gelukkig van ze, het is natuurlijk niet de bedoeling dat je ziek van ze wordt. 

Marjolein Sintenie
ID: 9379

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven