Huis
Tuin
Video

Sleutel afgebroken in het slot? Zo krijg je 'm er weer uit!

Argh, heb je je sleutel afgebroken in het slot? Balen! Een slotenmaker laten komen is duur, heel duur, vooral als je in het weekend of 's avonds laat voor een dichte deur staat. Gelukkig hebben wij een oplossing voor je die goedkoper is én je zelf kunt uitvoeren. Aan de slag maar!

Dit heb je nodig

We kunnen je bijna garanderen dat deze methode werkt, het enige wat je nodig hebt is een zaagblad van een decoupeerzaag. Kies – als dat kan – voor een metaalzaagblad, het zaagblad moet heel dun zijn met fijne tanden. Knip met een tangetje de zaag door zodat het uiteinde ook tanden heeft en niet glad is. Zorg ervoor dat aan het uiteinde een groot stuk tand zit.

Zo ga je te werk

Steek het zaagblad in het slot met de haakjes richting jou, zo creëer je een klein hengeltje waarmee je de sleutel uit het slot kunt vissen. Beweeg het zaagblad op en neer en naar je toe om te proberen de sleutel uit het slot te peuteren. Het kan even duren maar je zult zien dat de sleutel uit het slot springt.

Gelukt?

Yes! Hopelijk heb je een reservesleutel bij een vriend of familielid liggen, zo niet, dan kun je gewoon met je gebroken sleutel een kopie laten maken bij een sleutelmaker. Succes!

Fotocredits
Headerfoto: WDnet Studio - Stocknet

Lobke Taal
ID: 7971

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven