Huis
Tuin
Video

Onderzoek wijst uit dat een slordig ingepakt cadeautje meer succes oplevert

Ben je -net als wij- ook net zo dol op cadeautjes inpakken? Of vind je het heel veel werk en doe je het liever gewoon even snel? Als je bij die laatste groep hoort, dan heb je geluk! Uit onderzoek blijkt namelijk dat een slordig ingepakt cadeautje meer succes oplevert dan wanneer je hem netjes inpakt.

Te hoge verwachting

Helaas voor de mensen die inpakken nou net zo leuk vinden, maar uit een onderzoek van Journal of Consumer Psychology kwam naar voren dat de verwachtingen van de ontvanger veel hoger zijn bij een mooi ingepakt cadeautje. Heb je het cadeau slordig ingepakt? Dan zijn de verwachtingen van de ontvanger zo laag dat hij of zij juist vaak heel blij is met het cadeau! Wanneer je dus je cadeautje heel netjes inpakt, is het lastig om aan de verwachtingen te voldoen van de ontvanger en zal je cadeau snel tegenvallen.

Moeite met een kerstcadeau uitzoeken? Met deze tips wordt het makkelijker!
Huishouden

Positief gevoel

Wel is het zo dat je een positiever gevoel krijgt bij het krijgen van een netjes ingepakt cadeau, dan van een cadeau waarbij niet veel aandacht is geschonken aan het inpakken. Maar helaas duurt dit positieve gevoel maar eventjes. Zodra je het cadeautje hebt uitgepakt, gaan de hoge verwachtingen weer een rol spelen.

Cadeautje voor een kennis

Geef je een cadeau aan iemand die je niet zo goed kent? Dan is het net weer anders. Wanneer je dan een cadeau geeft dat je even heel snel hebt ingepakt, zegt dat wat over jullie relatie en heeft het dus een negatieve lading. In deze situatie vind de ontvanger het juist wel leuker om een mooi ingepakt cadeau te krijgen. Dit laat namelijk zien dat je er echt moeite voor hebt gedaan en dat is altijd fijn wanneer je iemand nog niet zo goed kent!

Vind je cadeautjes inpakken dus echt verschrikkelijk en geef je 'm aan iemand die je goed kent? Probeer het niet te forceren, jouw cadeautjes zijn toch altijd de leukste!

Fotocredits

Headerfoto: Pexels - Negative Space

Alieke van Rijn
ID: 9727

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven