Huis
Tuin
Video

Smeer op je kleding of handen? Zo verwijder je die hardnekkige vlekken

Oei, zit er smeer op je handen of je kleding? Dat gaat er niet zomaar af met een beetje water en zeep. Gelukkig hebben we een aantal trucjes gevonden waarmee je het heel gemakkelijk schoon krijgt!

Smeervlekken van je kleding verwijderen

Er bestaan meerdere manieren om smeervlekken uit je kleding te krijgen. Zo kun je de vlek met een oude afwasborstel schoonboenen met een mengseltje van afwasmiddel en suiker, maar je kunt ook wat handzeep met zout mengen en vervolgens over de vlek heen wrijven. Heb je toevallig nog wat maizena in huis? Ook daarmee kun je smeervlekken heel makkelijk verwijderen. Bestrooi de vlek simpelweg met wat (droge) maizena en laat dit een tijdje zitten. De maizena zal al het vocht en smeer opnemen en de vlek zal verdwijnen.

Klaar? Dan kan het kledingstuk in de wasmachine op het programma dat je gewend bent.

Met deze middeltjes verwijder je inktvlekken heel makkelijk uit je kleding
Huishouden

Smeervlekken van je handen verwijderen

Om smeervlekken van je handen te verwijderen zijn er een aantal factoren van invloed. Natuurlijk de grootte van de vlek, maar ook het soort smeer. Daarom zullen we een aantal stappen en opties uitleggen. 

Handen wassen

Waarschijnlijk zul je als eerste je handen wassen met een gewone zeep. Dit heeft normaal gesproken een ontsmettende, schoonmakende en soms zelfs antibacteriële werking. Zitten er echter olievlekken op je handen, dan werkt gewone zeep niet en zul je zien dat er donkere vlekken op je handen blijven zitten.

Lichte olievlekken

Het klinkt misschien gek, maar het wondermiddel kun je gewoon in je koelkast vinden: boter! Dit heeft namelijk een loswekende functie, waardoor de olie makkelijk loskomt van de huid. Smeer je handen dus in met een stukje boter en spoel ze daarna af met gewone zeep. De lichte olievlekken zijn nu als het goed is weg!

Hardnekkige smeer- en olievlekken

Zit er oliesmeer op je handen? Dan heb je te maken met een hardnekkige vlek. Om dit te verwijderen heb je alleen wat waspoeder nodig. Dit doe je door simpelweg een schepje in je handpalm te strooien en je handen een beetje vochtig te maken. Vervolgens kun je de vochtige korreltjes over je handen wrijven, waardoor je het vuil zo van de huid af scrubt en de olie oplost door het wasmiddel. Wrijf je handen goed over elkaar en zorg dat alle plekjes in aanraking komen met het wasmiddel. Zorg er dus ook voor dat je vingers in elkaar steken en pak er ook vooral een nagelborsteltje of een oude tandenborstel bij zodat ook je nagels helemaal schoon worden. 

Marjolein Sintenie
ID: 9875

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven