Huis
Tuin
Video

Deze plekken op het toilet zijn het smerigst (en het is niet de wc-bril)

Het is zeker niet ons favoriete klusje, maar het moet toch gebeuren. Zeker nu we dit weten.. Limiteer je schoonmaak echt niet tot de pot en de wc-bril. Er zijn namelijk nog veel viezere plekken in het kleine kamertje..

Vies, viezer, viest

Als het vieste deel van het toilet niet de wc-bril is, wat is er dan nóg viezer? Nou, je raakt het elke wc-beurt aan en je denkt er waarschijnlijk neit eens bij na. De deurklink, het lichtknopje en de spoelknop zijn nóg viezer dan de bril van het toilet. Er zitten hier al snel 30 keer zoveel bacteriën op dan op je wc-bril. Wie had dat gedacht!?

Boenen

Je kunt deze vieze plekken het beste schoonmaken met een stuk wc-papier en wat spiritus. Neem de plekken daarmee af en laat het daarna aan de lucht drogen. En hoe vaak moet je dit schoonmaken? Minimaal twee keer per week. Maar hoe meer mensen de wc gebruiken, hoe vaker je ze schoon moet maken. Want meer mensen betekent natuurlijk ook meer bacteriën. Meer handen maken meer werk in dit geval..

Helemaal schoon

De rest van de wc kun je het best minimaal één keer per week schoonmaken. Neem dan gelijk elk hoekje en gaatje mee in je schoonmaak. Zo weet je zeker dat je toilet daarna helemaal schoon is. Dit klinkt misschien als veel werk, maar als je dit steevast elke week doet zal je merken dat het hartstikke meevalt. Je wc wordt namelijk nooit écht vies als je hem elke week schoonmaakt!

Wist je dat..

...je dit misschien wel voor je wc hebt liggen, maar dat het eigenlijk hartstikke vies is.

Fotocredits
Headerfoto: Mr. Kate

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4030

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven