Huis
Tuin
Video

Door deze 6 gewoontes ben je voortaan veel sneller klaar met schoonmaken

Schoonmaken en opruimen kan soms ontzettend lang duren. Daarom kun je het maar beter makkelijk voor jezelf maken. Als je deze zes gewoontes toepast in je dagelijks leven, ben je al een stuk sneller klaar met deze klusjes.

1. Kleren sorteren

Je kunt makkelijk een paar minuten besparen door niet zomaar al je was in een mand te gooien. Maak verschillende wasmanden voor verschillende soorten wassen. Gooi vervolgens gelijk nadat je je witte trui hebt gedragen deze bij de witte was, je ondergoed bij de gekleurde was etcetera. Zo hoef je niet daarna nog alles te sorteren.

2. Gebruik de afzuigkap

Zet als je aan het koken bent altijd de afzuigkap aan, om vetvlekken te voorkomen. Zo hoef je dus ook niet na het koken veel tijd te besteden aan het schoonmaken van je fornuis of je muren.

3. Multitasken tijdens het koken

Is de pasta aan het koken en de saus aan het sudderen? Dan heb je vast wel even tijd om de afwas van je gebruikte kookgerei alvast schoon te maken. Je staat immers toch al in de keuken. Als je vervolgens na het gebruiken van de pannen ze gelijk even in het water zet, heb je deze ook weer snel schoon.

4. Niet voorspoelen!

Veel mensen spoelen hun afwas eerst af voordat ze het in de vaatwasser zetten. Dit is absoluut niet nodig! De meeste vaatwassers hebben namelijk zelf een automatische voorspoelfunctie, daarnaast moet de vaat juist vuil zijn wil de afwasmachine zijn werk goed doen. Hoe dat zit, lees je hier. Door zelf voor te spoelen verspil je dus tijd en water. 

5. Laten intrekken

Hard je wc of fornuis schrobben tot je er een lamme arm van krijgt; niemand wil dit. Breng daarom eerst het schoonmaakmiddel op het vuil aan en laat dit even intrekken. Zo kun je de viezigheid heel makkelijk verwijderen zonder er veel moeite voor te hoeven doen.

6. Draag pantoffels

Om minder te hoeven stofzuigen en dweilen kun je het beste schoenen uit je huis verbannen. Zo komt er minder viezigheid binnen, dus er is ook minder om schoon te maken. Ga dus voor pantoffels of lekker warme sokken in huis, en laat de schoenen in de gang staan. Daarnaast zijn schoenen in huis ook gewoon écht heel vies

Heb je helemaal geen zin om te stofzuigen? Met dit item hoef je dit nooit meer te doen!

Fotocredits
Headerfoto: The Creative Exchange - Unsplash

Bron: Good Housekeeping

Julia van Rijn
ID: 7895

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven