Huis
Tuin
Video

Onder dit dekbed slaap je het beste

Houdt jouw dekbed je wel warm in de winter? Of heb je liever een verkoelend dekbed? Denk goed na wat je wilt voordat je een dekbed koopt. Wij vertellen je de eigenschappen van de soorten dekbedden.

Wollen dekbed

Wollen dekens worden al jaren gebruikt, zelfs in de oudheid al. En dat is niet zomaar. Wol zorgt namelijk voor warmte, maar ook voor afkoeling. Ook bevat wol de stof lanoline. Dit zorgt ervoor dat het dekbed mooi schoon blijft. Zeker als je ‘s nachts veel transpireert is een wollen deken een goede keuze. Wol neemt namelijk goed vocht op. Houd er wel rekening mee dat een wollen dekbed wat zwaarder aanvoelt.

Zijden dekbed

Vind je een zware deken op je helemaal niet fijn? Een zijden deken kan dan beter voor je zijn. Deze deken voelt namelijk een stuk lichter aan. Zijde neemt, net als wol, goed vocht op. Daarnaast weert het huisstofmijt af. Dat maakt deze dekbedden ideaal voor mensen die last hebben van astma of huisstofmijtallergie. En heb je het snel warm in bed? Dan kan een zijden dekbed ook een uitkomst voor je zijn.

wit beddengoed

Donzen dekbed

Dit is een duurdere optie, maar vaak wel een hele goede optie. De donsveren in het dekbed houden je heel goed warm en voelen niet zwaar aan. Hoe meer dons er in het dekbed zit, hoe lichter het dekbed aanvoelt. Een donzen dekbed is ook ideaal voor ieder seizoen. Het past zich namelijk aan op het seizoen. Als het koud is, zorgt het dekbed ervoor dat je warm blijft. En als het warm is zorg het dekbed dat je afkoelt.

Synthetisch dekbed

Dit dekbed is gevuld met holle vezels. Hierdoor neemt deze keuze minder vocht op en is die ook minder isolerend. Daarentegen kan dit dekbed gewoon in de wasmachine. Hierdoor is dit dekbed ideaal als je last hebt van huisstofmijtallergie of wanneer je kinderen last krijgen van luizen. Dit dekbed is vaak een heel stuk goedkoper dan de donzen variant.

Katoenen dekbed

Een katoenen dekbed is relatief goedkoop en zijn vaak geschikt voor de wasmachine! Dit is vaak een goede keuze voor in de zomer. Het dekbed ventileert namelijk erg goed. Hierdoor is het dekbed in de winter wel wat kouder. Het houdt warmte namelijk minder goed vast. Doordat dit een natuurproduct is, is het dekbed ook goed vochtregulerend. Er zijn ook dekbedden van tencel verkrijgbaar. Dit heeft dezelfde eigenschappen als een katoenen dekbed en is 100% natuurlijk.

Wat voor dekbedovertrek heb jij?

Wij hebben zeven redenen waarom je voor een linnen dekbedovertrek moet kiezen!

Fotocredits
Headerfoto: Madi Doell - Unsplash

Tekst
Käthe van der Werf

ID: 4240

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven