Huis
Tuin
Video

Hilarisch: Deze mensen verkopen hun spiegels via Marktplaats en dat levert grappige kiekjes op

Hoe maak je nou een goede foto van je spiegel voor Marktplaats, zonder dat je er zelf op staat? Dat is nog best een lastig karweitje. Maar... het levert wel briljante foto's op! Wetenschapsjournalist Mark Traa verzamelde deze foto's en maakte er een Twitteraccount van.

Spiegel te koop

Wetenschapsjournalist Mark Traa van Quest verzamelde grappige voorbeelden en startte een speciaal Twitteraccount: ‘spiegel te koop’.  Volgens Traa zijn er drie verschillende soorten mensen, zo vertelt hij AD Wonen: ''De ene groep lijkt het niks uit te maken dat ze erop staan. Een andere groep lijkt zichzelf helemaal niet te zien, geen oog te hebben voor het spiegelbeeld. De derde categorie is mijn favoriet: dat zijn mensen die buiten beeld proberen te blijven, zich in allerlei bochten wringen. Zonder succes.”

Traa heeft dit account niet gemaakt om mensen voor schut te zetten, het ís soms ook moeilijk en Marktplaats is er niet voor de professionals. Hij denkt overigens wel dat sommige verkopers bewust zichzelf op de foto zetten. ,,Ik heb wel eens een vrouw een pose zien maken alsof ze zichzelf en niet de spiegel etaleerde. Maar vaker komt het voor dat je in de spiegel een heel rommelig interieur ziet of een onopgemaakt bed. Dat snap ik niet zo goed. Waarom laat je iedereen op Marktplaats de inhoud van je badkamerkastje zien?

Interieurfotograaf Peter Geluk kent het probleem. ,,Ook ik moet altijd goed opletten dat de flits niet te zien is in de spiegel. Het vergt soms wat puzzelwerk om buiten beeld te blijven, terwijl dat wel het mooiste is.” Hij heeft nog wel een tip: ,,Probeer met de telefooncamera scherp te stellen op de lijst. Dat wat je in de reflectie ziet, wordt dan minder scherp. De focus wil je meestal toch op de lijst hebben.”

Bron

AD Wonen

Alieke van Rijn
ID: 9288

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven